Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brøt seg inn i retten - stjal bevisene

Tyver brøt seg inn i rettslokalet og stjal bevisene mot bedragerligaen. PC-en med spesialprogrammer for å lage falske pass og førerkort er igjen i hendene på kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Asker og Bærum jakter nå på de frekke tyvene, som natt til i går brøt seg inn i Bærum rådhus og stjal en PC, en kortleser og en lamineringsmaskin.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et innbrudd i rettslokalet og at tyvene har stjålet sentrale bevis i saken, sier aktor, politiadvokat Per J. Zimmer.

Frekke tyver

Mens dommer Inger Myhr, aktorene Anniken Quale og Per J. Zimmer, ni advokater og de tiltalte - sju menn og to kvinner - lå og sov, slo tyvene til. Alt tyder på at tyvene visste hva de skulle stjele.

- Vi har ingen holdepunkter for å knytte tyveriet til noen av de tiltalte, sier Per J. Zimmer.

Det er likevel et faktum at tyvene stjal nettopp den PC-en med spesialprogram for å lage falske pass, identifikasjonskort og førerkort. De stjal også en kortleser og en lamineringsmaskin.

Nå kan kriminelle igjen bruke utstyret til å lage falske pass og førerkort.

På grunn av plassmangel var rettsforhandlingene flyttet fra tinghuset i Sandvika til rådhuset.

Tyvene må ha klatret rundt en jernport, knust et vindu og klatret inn i den omgjorte rettssalen.

Politiadjutant Per J. Zimmer karakteriserer tyveriet som oppsiktsvekkende.

Låsene til festsalen ble byttet ut like før rettsforhandlingene startet. Men ifølge politiet var det ikke installert alarm i den midlertidige rettssalen.

- De beslaglagte gjenstandene ble oppbevart i lokalet fordi det var praktisk. Politiet vurderte mulighetene for innbrudd som liten, sier Zimmer.

Politiadvokaten vil ikke spekulere på hvem som kan stå bak innbruddet og tyveriet.

Men Dagbladet får av andre kilder i politiet bekreftet at mistankene går i retning av den 26 år gamle hovedtiltalte - en norsk statsborger av pakistansk opprinnelse.

26-åringen avviser, gjennom sin advokat, at han har noe med dette tyveriet av bevisene å gjøre.

- Han sitter for tida i varetekt og har naturlig nok et svært godt alibi, konstaterer hans forsvarer, advokat John Christian Elden.

De tiltalte, som risikerer flere års fengsel, forfalsket pass og førerkort og klarte ved hjelp av falske identiteter å bedra banker og finansinstitusjoner for flere millioner kroner.

Ville rømme

Under rettssaken avdekket politiet at hovedmannen - 26-åringen - planla å rømme.

En vill biljakt i Bærum endte med at en nordmann ble arrestert.

Dagbladet får bekreftet at politiet hadde kildeopplysninger fra kriminelle om at bilen skulle brukes i et rømningsforsøk fra retten.

- Disse opplysningene ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Per J. Zimmer.

SIKRER BEVIS: Kriminalteknikere finkjemmet rettslokalet i Sandvika. Håpet var å finne fingeravtrykkene til innbruddstyvene. Til venstre forsvarerne Carl Rieber-Mohn og Bjørn-Olav Brelin. <!--FOTO--><P><!--/FOTO--><!--/BTEK0-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media