Brøt seg inn med kubein

BERGEN (Dagbladet): Ved hjelp av kubein banet en hardtslående Kurt Oddekalv seg vei inn i plomberte lokaler i Sandviksbodene 15- 17 i Bergen i går. Nå truer kommunen med politiet mot Oddekalv og hans miljøhær som okkuperer de avstengte lokalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min mor og en kommandogruppe av husmødre skal holde fortet dersom politiet kommer, lover Oddekalv.

Da Oddekalvs mor kom for å åpne dørene til bruktutsalget Miljømarked AS i går morges, hadde namsmann Øystein Andersen allerede fått skiftet ut flere av låsene til de 1100 kvm store lokalene.

- Vi boret ut de nye låsene og brukte kubein for å bane oss vei til lokalene på baksida, forteller Oddekalv.

- Løftebrudd

Bergen kommune sa opp sin leieavtale med Norges Miljøvernforbund etter en strid om branntiltak i de gamle trebodene.

- Kommunen garanterte at de skulle skaffe oss erstatningslokaler da leieavtalen ble sagt opp. Vi har ennå ikke fått noe tilbud om nye lokaler, og mener vi er i vår rett når vi har tatt oss inn igjen i Sandviksbodene, sier en vred Oddekalv til Dagbladet.

Han mener kommunen har gjort seg skyldig i et alvorlig løftebrudd, og tar det ikke så alvorlig at han sjøl gjorde seg skyldig i innbrudd da han og hans hær av miljøvernere forserte de avstengte dørene.

Politianmeldt

Siden april 1995 har Norges Miljøvernforbund drevet utstrakt salg av brukte gjenstander gjennom sitt Miljømarked AS. Oddekalv sier de har pusset opp lokalene for over 700000 kroner. Han anslår at det i dag finnes varer til en verdi av rundt 2,5 millioner kroner i lokalene.

I går stevnet han Bergen kommune for usaklig oppsigelse, men ifølge namsmann Øystein Andersen gis ikke klagen oppsettende virkning all den tid Oddekalv allerede er kastet ut.

Forvaltningssjef Kjell Aga ved avdeling for teknisk utbygging i Bergen kommune, sier til Dagbladet at innbruddet er meldt til politiet.

<B>BRØT SEG INN:</B> Ved hjelp av kubein banet leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, seg vei inn i plomberte lokaler i Sandviksbodene 15-17 i går.