Brøt seg inn og holdt visning

11 personer betalte 15.000 kroner hver i forskuddsleie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens 40 år gamle Even Nyrud var bortreist, brøt noen seg inn i leiligheten hans på Majorstua i Oslo. Leiligheten ble fotografert på innsiden, annonsert for utleie på Finn.no og vist fram for 62 interesserte leietakere.

Den sentralt beliggende treromsleiligheten ble tilbudt til utleie for meget rimelige 5000 kroner i måneden. Selv betaler Nyrud 7700 kroner i måneden for å leie leiligheten, skriver VG.

- Det er svært ekkelt at noen har låst seg inn i min leilighet og vist den fram til så mange. Jeg skjønner ikke hvordan de har kommet seg inn, sier han.

Har innrømmet

24 personer fikk beskjed om at de skulle få leie leiligheten, under forutsetning av at de betalte inn 15 000 kroner i forskuddsleie.

11 personer betalte inn denne summen til kontoen til en 29-åring. Tilsammen fikk han inn 165 000 kroner etter det falske utleieforsøket.

29-åringen ble pågrepet i en bank i Oslo fredag 13. mai.

- Han har innrømmet de faktiske forhold i avhør, sier politiførstebetjent Ingrid Christensen ved Stovner politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet tror ikke det er 29-åringen selv som har holdt visningen. De regner nå med å få tak i vedkommende som sto for visningen.

- Vi vet imidlertid ikke om han var med på svindelen, eller om han holdt visningen i god tro, sier Christensen.

29-åringen er løslatt etter avhør. Han er «ikke ukjent for politiet».

Pengene føres tilbake

Kontoen ble sperret fredag 13. mai. Da hadde altså 11 interesserte overført 15 000 kroner hver til svindlerens konto. Den siktede i saken har ikke fått tatt ut noen av pengene, og politijuristen har besluttet at pengene på kontoen skal tilbakeføres til kontoene de er satt inn fra.

Politiet oppfordrer nå de 24 som fikk beskjed om at de fikk leiligheten å anmelde forholdet.

De anbefaler også folk generelt å være forsiktige med å betale forskudd på leiligheter. Den sikre løsningen i slike tilfeller er å møte utleier i banken og opprette en felles depositumkonto som er bundet opp til både utleiers og leietakers navn.