Brøt sine egne regler

Narvik kommune får kritikk i Terra-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Narvik kommune brøt på flere punkter forskriftene og reglementet for finansforvaltning, påpekte kommunerevisjonen i mai i år.

Fem måneder før Terra-saken ble offentlig kjent 31. oktober i år, påpekte kommunerevisjonen i Narvik (KomRevNord) at kommunen ikke hadde betryggende rutiner for å vurdere og håndtere finansiell risiko.

Narvik kommune er en av de fire Nordlands-kommunene som har tapt millionbeløp på å ha investert i amerikanske verdipapirer via det konkursslåtte norske meglerhuset Terra Securites.

Narvik kommunen hadde ikke latt uavhengig kompetanse vurder risikoen ved finansinvesteringene, framgår det av brevet fra KomRevNord som er datert 18. mai i år. Denne unnlatelsen er i strid med forskriften som regulerer kommuners og fylkeskommunenes finansforvaltning, påpekes det i brevet.

Revisjonen har heller ikke funnet at Narvik kommunes reglement for finansforvaltning er fulgt som forutsatt.

Disse reglene krever blant annet at midler ikke skal plasseres uten at det ligge en prognose til grunn. Prognosen skal gjelde utviklingen av kommunenes behov for likvide midler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer