Brown fortsatt favoritt til å ta over etter Blair

Finansminister Gordon Brown er fortsatt storfavoritt til å ta over etter Tony Blair som britisk statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Likevel går spekulasjonene høyt om andre kandidater til ledervervet i regjeringspartiet Labour.

Lederen for det sosialdemokratiske partiet er tradisjonelt også statsminister eller statsministerkandidat. Tony Blair uttalte tirsdag at han neste uke vil kunngjøre datoen for når han trekker seg fra vervene og at det er på tide at «et nytt lag tar over».

Ifølge den britiske rikskringkastingen BBC kan Brown bli utfordret av en eller to parlamentarikere på regjeringspartiet Labours venstrefløy. BBC nevner veteranen Michael Meacher, som skal ha alliert seg med parlamentarikeren John McDonnell mot Brown.

Ingen av de to levnes særlig store sjanser til å vinne en tvekamp med finansministeren. En politisk tungvekter som har vært nevnt som mulig lederkandidat, innenriksminister John Reid, kom i helgen med en sterk antydning om at han ikke har noen planer om å stille.

BBC meldte mandag at kulturminister Tessa Jowell tror Gordon Brown vil kunne ta over etter Tony Blair uten å måtte gjennom noen kampvotering. Jowell oppfordrer partiet til å legge merkelappene «Brown-tilhenger» og «Blair-tilhenger» til side for godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer