Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brown og Sarkozy vil ha skatt på bankbonuser

Vil rette opp globale skjevheter.

NY SKATT: Britenes statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy, sammen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel, vil ta nye grep mot finanskrisen. Foto. REUTERS/SCANPIX
NY SKATT: Britenes statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy, sammen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel, vil ta nye grep mot finanskrisen. Foto. REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Storbritannias statsminister Gordon Brown og Frankrikes president Nicolas Sarkozy mener at det bør innføres ekstraskatt på bankbonuser.

I et felles innlegg i torsdagens utgave av Wall Street Journal tar de to lederne til orde for at verdens stater må øke samkjøringen av sin økonomiske politikk, noe som vil kunne bidra til å rette opp globale skjevheter.

Økt samarbeid vil blant annet sikre mindre svingninger i valutakursene, som ellers vil kunne skade innsatsen for å stable verdensøkonomien på beina igjen, mener de to.

Brown og Sarkozy foreslår også å innføre ekstraskatt på bonusutbetalinger fra banker, og de viser til at finansinstitusjonene i stor grad kan takke krisepakker fra myndighetene for at de nå er i ferd med å få hodet over vannet igjen.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media