Brown skal ha blitt drept av seks skudd - to av dem i hodet

Politiet og vitner har helt forskjellige versjoner av hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble afroamerikanske Michael Brown (18) skutt seks ganger av politiet i St-Louis-forstaden Ferguson, 9. august, melder New York Times i dag.

Skudden skal ha blitt avfyrt forfra, Brown skal ha blitt skutt to ganger i hodet og fire ganger i den høyre armen, viser obduksjonsrapporten.

Det er den anerkjente rettspatologen Michael Baden som har utført obduksjonen i privat regi utførte obduksjonen på vegne av familien.

Baden er en av USAs mest kjente patologer. Han var tidligere sjef for rettsmedisin i New York, og har vært sakkyndig vitne i drapssakene mot blant andre O. J. Simpson og Phil Spector.

New York Times har fått en skisse som viser hvor kulene traff, der Baden forklarer at de seks skuddene forårsaket utallige skader. Noen av skuddene gikk inn og ut av kroppen flere ganger, inkludert ett som etterlot seg minst fem ulike sår, skriver avisen.

- Dette her tyder på at hodet hans var bøyd nedover, sier Baden og viser til en skuddskade helt på toppen av hodeskallen.

- Det kan være fordi han gir opp, eller fordi han jager mot politimannen, sier han.

Portforbud Etter draper har rasemotsetninger blusset opp, og det har vært voldsomme sammenstøt mellom lokalpolitiet og demonstranter flere kvelder på rad. I natt skal minst en person være skutt.

I et forsøk på å få bukt med uroen ble det natt til søndag innført portforbud fra midnatt til klokka 5. Søndag kveld ble det kunngjort at det også ville bli portforbud natt til mandag.

To versjoner Politiet og vitner har svært forskjellige versjoner av hva som skjedde da Brown ble skutt. Politiet sier at politimannen ble fysisk angrepet av Brown og endte med å skyte ham med flere skudd.

Flere vitner til hendelsen, blant annet Browns venn, Dorian Johnson, sier politimannen startet konfrontasjonen, og at Brown ikke opptrådte truende.

Ferguson har i over en uke vært åsted for voldsomme protester og opptøyer etter at en ubevæpnet svart ungdom ble skutt og drept av politiet.