- Brown sparket landbruksministeren

Fordi hun nektet å sverge sin lojalitet til ham.

IKKE LANDBRUKSMINISTER LENGER: Jane Kennedy, her fotografert sammen med blant annet Tony Blair, ville ikke sverge lojalitet til Gordon Brown. Foto: Paul Faith/AP/Scanpix
IKKE LANDBRUKSMINISTER LENGER: Jane Kennedy, her fotografert sammen med blant annet Tony Blair, ville ikke sverge lojalitet til Gordon Brown. Foto: Paul Faith/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Gordon Brown og Labour opplevde en katastrofe i EU-valget i går, med den laveste oppslutningen de har oppnådd i valg noensinne.

I dag fortsetter problemene.

Landbruksminister Jane Kennedy har sluttet, og hun sier til Sky News at hun i praksis fikk sparken.

Kennedy sier hun hadde et møte med Brown i dag, der han ba henne sverge sin lojalitet til ham. Da hun ikke ville gjøre dette, var dagene hennes som statsråd i Browns regjering talte.

- Jeg kunne ha fortsatt, hvis jeg sverget lojalitet til ham, sier hun.

En talsperson for Brown sier ifølge BBC at det var Kennedy selv som valgte å slutte, og at hun ikke fikk noen lojalitetsspørsmål i dagens møte.

Kennedy er den åttende ministeren som forlater regjeringen i løpet av kort tid. I 2006 gikk Kennedy for øvrig av fra sin daværende rolle som helseminister, i protest mot en reform.

75 medlemmer av parlamentet har underskrevet på at de vil at Brown skal gå av som statsminister.

De mest kritiske røstene har hevdet at han vil være ferdig som statsminister i løpet av mandagen.

Begge de store britiske partiene er svekket etter den stadig voksende frynsegode-skandalen som har rystet Storbritannia denne våren. Flere britiske politikere har trukket seg eller blitt suspendert, etter at det ble avslørt at de hadde fått igjen penger til kjøp av blant annet barberhøvler, et juletre, oppussing, gjødsel, sjokolade, skifting av lyspærer og kattemat.

I TRØBBEL: Gordon Brown. Foto: AFP/ANDREW YATES/Scanpix
I TRØBBEL: Gordon Brown. Foto: AFP/ANDREW YATES/Scanpix Vis mer