Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brøytebil i full fyr: Politi på stedet

En brøytebilsjåfør i Sogn og Fjordane ringte politiet da han innså at bilen brant og at han ikke klarte å slukke den selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste: Det er kun nevnte vogntog som befant seg i tunnelen. Det står nå fem biler på på nordsiden og venter på å komme gjennom. Verken de eller fører er påført skade. Tunnelen er fremdeles stengt.

Klokka 14.00 rykket politi og brannvesen ut til Bortnetunnelen i Bremanger i Sogn og Fjordane etter å ha fått inn en melding om brann i en brøytebil ved inngangen til tunnelen.

Tunnelen er ifølge politiet over fem kilometer lang.

- Sjåføren i 40-årene var alene i bilen da han så ut av vinduet og oppdaget at det brant på siden av bilen hans. Det var nok varmgang, men han kom seg ut av tunnelen og klarte å parkere på utsiden, sier operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Frode Kolltveit til Dagbladet.

Klarte ikke slukke brannen

Ifølge Kolltveit ringte mannen politiet da han innså at han ikke klarte å slukke brannen selv. Årsaken til brannen er ikke kjent.

- Brøytebilen stod i full fyr da vi ankom stedet. Likevel er både han og alle andre i tunnelen i god behold, sier operasjonslederen.

Det skal ikke være farlig gods i brøytebilen, og politiet bekrefter at røyken går rett til værs, ikke inn i tunnelen. Røyken skal ikke være farlig for de gjenværende i tunnelen.

Ambulanse på stedet

Det er uvisst hvor mange kjøretøy som oppholder seg der inne, men Kolltveit antar at de fleste har snudd. Kolltveit sier politi, ambulanser og brannvesen er på stedet. Det jobbes med å slukke brannen.

- Jeg har ikke hørt noe mer fra politiet på stedet, men regner med de snart har kontroll. Når de har fått kontroll over stedet, kjører brannvesenet gjennom tunnelen og ser om det står bra til med de andre som oppholder seg der, sier han.

Tunnelen er imidlertid stengt på uvisst tid. I mellomtiden er det derfor bare å smøre seg med tålmodighet.

- Jeg regner med at de fleste kjøretøyene i tunnelen har snudd, men hvis det fremdeles står noen igjen, må de smøre seg med tålmodighet. Det ordner seg om ikke så altfor lang tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!