Brøytebil og sjåfør forsvant i 160 meter dypt vann

Fortsatt skred- og flomkaos på Vestlandet. - La bilen stå !

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trafikkfarlige forhold med snøskred, flom og såpeglatte veier rammer store deler av Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane også i dag.

- Det er fortsatt veldig stor rasfare, og jeg vil anbefale folk å unngå å kjøre bilen, sier vaktoperatør Camilla Einarsen i Statens vegvesen Region vest til NRK.

Mildvær bidro til at flere snøskred ble utløst i indre strøk av Vestlandet i går, og fortsatt er et 70-talls veistrekninger stengt.

Her er en oppdatert oversikt over midlertidig stengte veistrekninger i de tre vestlandsfylkene i dag.

Odda og Sauda Både Odda og Sauda sentrum er delvis avstengt. Folk kommer seg ikke på jobb og skoleelever må være hjemme på grunn av rasstengning eller flom.

- Regn i går på voldsomme snømengder som har lagt seg lag på lag i vinter har skapt farlige situasjon er. Selv om forholdene er i ferd med å bedre seg, er det fortsatt svært utsatt i Ryfylke, Sogn og Fjordane og Odda og Hardanger, sier seksjonsjef Terje Totland ved Trafikkmeldingsentralen region vest til Dagbladet. 

Brøytebil tatt av ras I går ble en brøytebil tatt av et stort snøskred på riksvei 42 i Gyadalen i Rogaland. Politi og arbeidsgiver antar at sjåføren er omkommet.

Det gikk nesten et halvt døgn før arbeidsgiveren Kolo Veidekke fikk en formening om hva som kan ha skjedd.

Ingen spor Det er ingen spor etter brøytebilen eller sjåføren.

- Politiet skal vurdere hvordan den videre letingen skal legges opp på et møte nå i morges. Familien til sjåføren er varslet, og vi antar at han er omkommet, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

160 meter dypt Politiet fikk den første meldingen om snøskred over riksvei 42 og ut i det 160 meter dype Gyavatnet klokka 09.40 i går.

Da var det ingen observasjoner om at biler eller folk skulle være tatt av raset, som sperret veien 12 kilometer fra Helleland.

Arbeidsgiver fikk ikke kontakt med brøytesjåføren, med først ved 20-tiden i går kveld orienterte arbeidsgiver politiet om at bil og sjåfør trolig var havnet i Gyavatnet.

Ifølge aftenbladet.no var det signaler fra GPS'en i brøytebilen som førte letemannskapene til Gyavatnet.

To andre brøytebiler ha vært sperret av ras i området i går.