Brøytebilen funnet på seks meters dyp

Lete-ubåt sitter fast. Ikke spor etter savnet sjåfør (36).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En minubåt har i dag funnet brøytebilen som ble tatt av snøskred og feid ut i Gyavatnet i Eigersund kommune i Rogaland sist søndag.

Miniubåten har satt seg fast, og tre dykkere fra Sør-Rogaland brannvesen er i ettermiddag på vei til funnstedet for å lete etter den savnede sjåføren Torbjørn Flikke (36).

 - Det ser ut til at brøytebilen kan ble hevet av en mobilkran. Men dykkerne kommer først i gang etter klokka 16, og dermed blir det uansett ikke noen heving av brøytebilen i dag, opplyser politioverbetjent Steinar Knudsen i Fellesoperativ Enhet i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Gyavatnet er 160 meter på det dypeste. Før søket med miniubåten startet i formiddag, hadde bergingsmannskapene indikasjoner på at brøytebilen lå i et område med dybde ned til 30 - 40 meter.

Ser ikke sjåføren Miniubåten fant brøytebilen på seks meters dyp ved 12-tiden etter en halvtimes leiting, melder aftenbladet.no.

- Via kameraet i den ubemannede og kabelstyrte miniubåten har våre folk på stedet ikke sett tegn etter den savende sjåføren inne i førerhuset. Men nå sitter ubåten fast i noen trær som ligger under vann i forbindelse med skredet. Derfor har vi ikke full oversikt over hele førerhuset, og har tilkalt dykkere, sier Knudsen til Dagbladet.

Kolo Veidekke mistet kontakt med bilen og sjåføren søndag formiddag ute på brøytejobb på riksvei 42. Fra bratthenget på den såkalte Gyavegen gikk det et stort snøskred ved 09.40-tiden søndag.

Visste ikke hva som hadde skjedd Hele området ble avstengt på grunn av flere ras, og ingen visste hva som hadde skjedd med bil og sjåfør på mange timer.

Først samme kveld hadde arbeidsgiver og letemannskaper såpass oversikt over hva som kunne ha skjedd at den 36 år gamle tobarnsfaren Torbjørn Flikke ble meldt savnet - uten at det var noen spor etter bilen.

De første kom første i dag.

Rasstedet dit dykkere er på vei, ligger om lag 12 kilometer fra Helleland og 700 - 800 meter sørvest for tunnelåpningen.

Riksvei 42 er nå åpen for trafikk igjen.