Brøytebilsjåfør angrepet på jobb

En beboer gikk søndag til angrep på en brøytebilsjåfør i et boligområde i Røyken. - Ubehagelig, sier sjåføren.

ASKER: En brøytesjåfør utførte et oppdrag 11. februar da en beboer i nabolaget gikk løs på han med flere slag. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brøytebilsjåføren utførte søndag et oppdrag i et boligområde i Røyken, der vellaget hadde bedt om snømåking.

- Jeg holdt på i tre-fire minutter, før det plutselig står en hissig kar og hamrer på døra. Idét jeg åpner, røsker han den opp og spør hvorfor jeg driver med dette. Jeg svarer at jeg gjør som jeg har fått beskjed om, og ba ham roe seg ned. Så hamret han løs, sier sjåføren til Dagbladet.

Han slapp unna med mindre fysiske skader - et rift under høyre øye og litt vondt i bakhodet - men ikke minst et ubehag som har satt seg.

- Det sank litt mer inn da jeg fikk tenkt over hva som har skjedd. Det ble ikke mange timene søvn i natt. Det traff litt mer enn en skulle tro. Det er ubehagelig, sier han.

Filmet av forbipasserende

Sjåføren opplyser at han varslet politiet og arbeidsgiver, så snart naboen hadde gitt seg.

- Jeg dro ned og ventet sammen med min sjåfør på politiet. Politiet kom, og dro ned til han som angrep. Han ville ikke forklare seg. Til oss sa politiet at det er mulig at dette blir henlagt på grunn av kapasitet, sier Rune Sortvik, daglig leder i T.F. Maskin, selskapet der sjåføren er ansatt.

Han bekrefter at voldshendelsen er politianmeldt. Episoden ble også filmet av en forbipasserende. Videoen kan du se øverst i denne saken.

Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet å ha opprettet sak på kroppskrenkelse etter hendelsen, med en navngitt mistenkt.

- Det er sikret avhør av fornærmede, og bilder og video av saken. Det er for tidlig å si noe ytterligere om saken per nå, sier politiadvokat Maria Huseby Fossen per e-post.

- Man forventer jo en reaksjon på en sånn voldsutøvelse. Når det er så klare bilder i tillegg, tenker jo jeg at det bare går én vei, men det er opp til politiet å vurdere, sier sjåføren.

Både sjåføren og den daglige lederen opplyser at de er vant med kjeft når de brøyter snø, men at de aldri har opplevd fysisk vold.

- Slik oppførsel er helt uakseptabelt, sier Sortvik.

MEF forventer politietterforskning

Bransjeorganisasjonen Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) er koblet inn i saken. Direktør i MEF, Julie Brodtkorb, gjør det klart at hun forventer at politiet etterforsker den.

- Dette provoserer meg noe helt grassat. De som jobber dag og natt for å sørge for beredskap i vinter-norge, de skal føle seg trygge på jobb, sier Brodtkorb.

Organisasjonen får jevnlig meldinger om brøytebilsjåfører som opplever å bli skjelt ut av folk på jobb. Direktøren har inntrykk av at det har skjedd hyppigere denne vinteren, enn tidligere vintre.

- Særlig i boligstrøk meldes det at folk er kjempesinte på grunn av brøytekanter i deres oppkjørsler, sier Brodtkorb.

Hun mistenker at sinnet kan handle om manglende forståelse for brøytemannskapenes jobb.

- Folk må forstå at hvis vi skal ha veier med framkommelighet om vinteren, må mine gutter og jenter brøyte. Da er det ikke sånn at de kan trylle bort snøen. Den må ofte havne i hager og oppkjørsler.