Brøytebilsjåføren Mattias (25) hylles av politiet: - De løp som faen

Brøytebilsjåføren Mattias Nilsson (25) ble oppmerksom på ferske spor i snøen, og skjønte at det var noe rart på gang. Én time seinere var tre menn pågrepet av politiet.

Hit, men ikke lenger: To svenske brøytebilsjåfører sørget for at innbruddsforsøket i Krångede kraftverk ble mislykket. Foto: Privat
Hit, men ikke lenger: To svenske brøytebilsjåfører sørget for at innbruddsforsøket i Krångede kraftverk ble mislykket. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld var den svenske brøytebilsjåføren Mattias Nilsson (25) ute og kjørte den samme ruta han følger hver dag, da han plutselig stusset over at noe muffens var på gang ved Krångede kraftverk i Ragunda i Sverige, skriver Aftonbladet.

Ferske fotspor i snøen og en varebil med utenlandske registreringsskilter var nok til å slå alarm.

- Jeg stoppet da jeg så bilen, som fortsatt var varm. Sporene i snøen tydet på at tre personer hadde gått rundt kraftverket. De hadde beveget seg inn i et område hvor ansatte ikke ville gått, sier Nilsson til Dagbladet.

Nilsson fulgte sporene rundt bygget, og så åpenbare tegn på et innbrudd.

- Da ringte jeg umiddelbart politiet og en kollega. I mellomtiden lyste jeg inn mot kraftverket, og kunne tydelig se at det var folk der inne.

- De ble livredde

Kollegaen Hampus Gisslén (24) var raskt på plass og passet på mens Mattias kjørte videre opp i et skogsområde for å se om det var flere folk i området.

- Plutselig roper kollegaen min at det kommer to menn løpene mot varebilen. Jeg kaster meg inn i brøytebilen og kjører ned igjen. De ble livredde da de så at jeg kom i full fart med plogen nede ... De løp som faen, sier Nilsson og ler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer