STERK VIND: Vinden gjør det vanskelig for brøytemannskapene i Rogaland i dag. Her like ved Sola flyplass i går. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
STERK VIND: Vinden gjør det vanskelig for brøytemannskapene i Rogaland i dag. Her like ved Sola flyplass i går. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

Brøytemannskapet våger seg ikke ut på småveiene

Vegvesenet oppfordrer folk i Jæren-området om å holde seg hjemme i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du innesnødd eller har problemer i uværet? Tips oss på 24 00 10 00 eller 2400@dagbladet.no

(Dagbladet): Snøværet fortsetter å skape problemer på Vestlandet, spesielt i Rogaland.

Verst er det i Jæren-området i Rogaland, og nå oppfordrer Vegvesenet folk rett og slett til å holde seg hjemme.

- Det er ikke nedbør som skaper problemer nå, men vinden. Det blåser allerede liten kuling, og det er meldt full storm utover kvelden. de små fylkesveiene blåser igjen før du vet ordet av det, sier Jan Marøy, vaktoperatør i Statens vegvesen.

Flere steder er det også glatte veien, og brøytebilene har problemer med å komme seg fram.

- Vi har ikke sjans til å få sendt mannskap til alle de små veiene, men har alt av mannskap ute nå, sier Marøy.

Må vente Marøy vet ikke når brøytemannskapet igjen kan våge seg ut på småveiene på Jæren, men de blir nødt til å vente til vinden har løyet en god del.

- Vi har fått meldinger om en del biler som står fast, men det har ikke vært noen alvorlige ulykker ennå. På riksvei 504 var det en dansk trailer som kjørte seg bom fast, sier Marøy.

Stormen er ventet å nå Rogaland litt senere i dag, og flere steder har det allerede begynt å snø lett.

- De sentrale veien er fortsatt åpne, men de mørke skyene truer i vest. Brøytemannskapet har ikke gitt opp helt ennå, men når stormen kommer vil nok vinden kunne blåse igjen veiene og pakke inn bilene på få sekunder, sier Eivind Stangeland.

Snøfokk Odllaug Nese, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller at det allerede blåser kraftig flere steder, men at de sterkeste vindkastene og nedbøren ikke kommer før til kvelden.

- Jæren er spesielt utsatt fordi det ikke er noe som tar av for vinden, og det blåser ganske kraftig der allerede. En av målestasjonene våre på Jæren viser sterk kuling allerede, sier Nese.

Stormen bringer ikke med seg uvanlig mye nedbør, men det er den kraftige vinden, kombinert med rekordstore mengder med snø i Rogaland, som vil skape enda mer problemer.

- Snøfokken er helt klart den største utfordringen for folk og trafikk.

STORM PÅ VEI: En vinterstorm er på vei innover Rogaland, og kan skape problemer utover kvelden. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
STORM PÅ VEI: En vinterstorm er på vei innover Rogaland, og kan skape problemer utover kvelden. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer