«Brrr! Her kommer kulda sigende inn mot Norge»

Ingen slipper unna. 

NÅ BLIR DET KALDT: Etter en mild start på vinteren, kommer det nå kald luft sivende inn over hele landet.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NÅ BLIR DET KALDT: Etter en mild start på vinteren, kommer det nå kald luft sivende inn over hele landet.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du har kanskje allerede merket at det er kommet et annet drag i lufta enn det var i romjula – et kaldt drag.

Men dette er bare starten. Mer kulde er på vei inn over landet vårt de neste dagene.

- Vi har fått inn litt andre luftmasser, kaldere luftmasser. Det skal bli gradvis kaldere over hele landet, bekrefter statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt overfor Dagbladet.

Bunnpunkt torsdag

Torsdag når kvikksølvet bunnpunktet.

Landsdel for landsdel er dette det vi kan forvente oss ifølge statsmeteorologen.

* På Finnmarksvidda kan det bli minus 30 grader på det kaldeste.

* I indre strøk på Østlandet, nord for Lillehammer kan temperaturene komme ned mot minus 25.

* I Oslo og omegn er det ventet temperaturer ned i minus 10.

* Også i Trondheim er det ventet temperaturer ned i minus 10 grader.

* I Bergen kan det bli 2-3 minusgrader. – Det høres ikke så kaldt ut, men i Bergen er det vanligvis et par grader pluss, minner Gislefoss om.

Varer ikke lenge

Heldigvis eller dessverre -alt etter øyet som ser – varer ikke kuldebølgen spesielt lenge.

SOLA SNUR: 21. desember var det vintersolverv. Det betyr én ting, at det er lov til å begynne å glede seg til sommeren. Video: NTB Scanpix/ NASA / Dagbladet / KLIKKMONSTER/LAVAFILM/ Redigering: Marie Røssland Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Allerede i helgen forsvinner de kalde luftmassene østover mot Moskva, hvor de for øyeblikket har varmergrader, men vil få temperaturer ned mot 35 minus grader inn mot helgen.

- Men blir det noe snø? Det kan ikke meteorologen love.

Avhengig av hvor du er

- Det ser ut til at det torsdag blir opphold over hele landet. Det blir ikke snø, men ganske mye skyer. Før den tid blir det litt blanding; regn, sludd snø litt etter hvor i landet du er, sier meteorologen.

Vestlandet og fjellene i Sør-Norge må i tillegg belage seg på nok en storm.

- Det er ventet liten til full storm på Vestlandet og vanskelige kjøreforhold i fjellene. Det er en vinterstorm, det er ikke uvanlig at det er stormer på høsten og vinteren på Vestlandet, men i år har det vært mye, sier han.