FRISKT: - Så lenge du holder deg varm på føttene, så går det bra, sier badearrangør Jan Erik Parr. Foto: Hans Georg Andersen.
FRISKT: - Så lenge du holder deg varm på føttene, så går det bra, sier badearrangør Jan Erik Parr. Foto: Hans Georg Andersen.Vis mer

Brrrrøyt rekorden!

170 mennesker trossa kuling og kuldegrader for å slå norgesrekorden i isbading.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I minus 3 grader og stiv kuling slo 170 mennesker i Brevik i Telemark den uoffisielle norske isbadings-rekorden i dag.

- Det blåste friskt og var deilig, sier arrangør Jan Erik Parr, som ikke legger skjul på at han både er overraska og imponert over at så mange dukka opp.

- Det var kaldest for folk før de kom seg i vannet, sier han.

- Vi måtte jo få alle sammen i vannet samtidig, og det tok litt tid å organisere det hele.

Med to plussgrader i vannet og et badstu-telt på land tror Parr at deltakerne kom seg igjennom rekordbadet uten at resten av jula blir ødelagt av influensa.

- Det er ingen som blir sjuke av dette her, dette er bare sunt det. Så lenge du holder deg varm på beina, så går det bra, sier han.

Etter badet kunne deltakerne kose seg med iskrem levert av Diplom-is.

Den forrige isbadings-rekorden ble satt i Tromsø i 2008. Da hoppa 88 personer i vannet samtidig. Telemarkingene dobla altså rekorden.

Både redningsskøyte, dykkere og politi var til stede for å ta vare på sikkerheten til deltakerne. Arrangøren selv har et avslappa forhold til isbadinga.

- Etter å ha sittet og svetta i badstua, så er det å hoppe i vannet som å ta en slurk av godt, kalt vann når du er skikkelig varm, sier han.

SPISTE IS: Etter at deltakerne kom på land, ble de tilbudt iskrem fra Diplom-is. Foto: Hans Georg Andersen.
SPISTE IS: Etter at deltakerne kom på land, ble de tilbudt iskrem fra Diplom-is. Foto: Hans Georg Andersen. Vis mer