Bru kollapset over nye E6. Lastebilsjåfør skadd

I Gudbrandsdalen. Kollapset da lastebil kjørte over.

KOLLAPSET:
En ny limtrebro over nye E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal kollapset onsdag med en tømmerbil oppå.
Broen av limtre ble montert i september i fjor som et ledd i utbyggingen av nye E6 i Gudbrandsdalen.
Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix
KOLLAPSET: En ny limtrebro over nye E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal kollapset onsdag med en tømmerbil oppå. Broen av limtre ble montert i september i fjor som et ledd i utbyggingen av nye E6 i Gudbrandsdalen. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ei limtrebru kollapset i dag da en lastebil kjørte over den i Gudbrandsdalen, på den nye E6-strekningen mellom Kvam og Sjoa.

Brua kollapset inne på et anleggsområde for nye E6. Føreren av lastebilen er skadet, men ved bevissthet, melder politiet.

Falt 7-8 meter Han er kjørt til sykehus etter at lastebilen falt 7-8 meter, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

- Vi vet at en lastebil som var på brua har falt ned. Føreren er skadet, men vi vet ikke hvor alvorlig ennå, sier operasjonsleder Ann Karin Sundgården til avisa.

Prosjektleder for E6 mellom Biri og Otta, Øyvind Moshagen, opplyser til Dagbladet at lastebilen ikke tilhørte entrepenøren eller var en del av byggearbeidet på stedet.

- Det var en privat tømmerbil uten henger. Det går en privat atkomstvei til et skogsområdet, og brua var satt i drift for det private formålet, sier Moshagen til Dagbladet.

Statens vegvesen vet ennå ikke hva som har skjedd. Eksperter fra entreprenøren, brubyggeren og Arbeidstilsynet er på vei til stedet - i likhet med politiet som er på stedet.

- Det vil selvsagt bli en granskning. Det vil bli foretatt videre analyser med arbeidstilsynet. Vi ser på dette som alvorlig. Sånne ting skal ikke skje, og det er viktig å finne ut av det veldig fort, sier Moshagen.

- Dette er tradisjonelle konstruksjoner. Alt er etterprøvd, beregna og oppfyller alle krav og lover. Vi vil komme med informasjon så fort som mulig, sier han.

Trebru Byggingen av nye E6 mellom Kvam og Sjoa er i gang for fullt. Veien er ennå ikke åpnet for fri ferdsel.

Det pågår byggearbeid i området, og anleggsmaskiner har kjørt under brua. I tillegg har entreprenøren brukt brua. Det står imidlertid relativt stille i anleggsområdet nå på vinterhalvåret.

Broen av limtre ble montert i september i fjor som et ledd i utbyggingen av nye E6 i Gudbrandsdalen.

Brua heter Perkolo og er den siste av totalt seks trebruer levert av Moelven Limtre AS som skal bygges på strekningen. Brua er 45 meter lang og fem meter bred og skal fungere som adkomst til dyrka mark og skog i området.

Dagbladet oppdaterer saken

KOLLAPSET: Dette bildet av brua Perkolo ble lagt ut av Statens vegvesen 10. februar. I dag kollapset brua. Foto Statens vegvesen:
KOLLAPSET: Dette bildet av brua Perkolo ble lagt ut av Statens vegvesen 10. februar. I dag kollapset brua. Foto Statens vegvesen: Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer