Bru på E18 har falt delvis sammen

Trafikken er stanset, 45 må evakueres.

SØKK: Brua har falt sammen i midten. Bilene som skulle til å kjøre over, ble tilsynelatende stanset i tide. Foto: Stener Kalberg
SØKK: Brua har falt sammen i midten. Bilene som skulle til å kjøre over, ble tilsynelatende stanset i tide. Foto: Stener Kalberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skjeggestad bru på E18 ved Bentsrud i Vestfold har hatt et brudd i konstruksjonen og har delvis rast sammen mandag ettermiddag, melder Vestfold-politiet.

- Det smeller, det er akkurat som om stål og vaier ryker. Du hører at konstruksjonen gir etter, sier frilansfotograf Stener Kalberg til Dagbladet i 16.50-tida. 

Han er på stedet. 

- Det er sperret av hundre meter rundt nå, fra stedet. Hvis brua knekker helt kan den ta med seg brua ved siden av. Det er ikke ferdig å rase, sier han. 

Ingen skal være skadd. Bildene fra stedet viser en bru med et tydelig søkk på midten. Trafikken står i området, og flere holder på å evakueres.  

- Store sprekker «Tre tunge kjøretøy, en minibuss og del personbiler står igjen på stedet. Cirka 45 personer venter på å bli evakuert av minibusser», skriver politiet på Twitter. 

- Den henger i lufta under der. Den andre brua har fått store sprekker i fundamentet. Geoteknikere og geologer er rekruttert til stedet, men nå jobber vi med å stabilisere situasjonen og hindre at noen blir skadd, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Tønsbergs Blad. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.