Bru på E18 har falt delvis sammen

Trafikken er stanset, 45 må evakueres.

SØKK: Brua har falt sammen i midten. Bilene som skulle til å kjøre over, ble tilsynelatende stanset i tide. Foto: Stener Kalberg
SØKK: Brua har falt sammen i midten. Bilene som skulle til å kjøre over, ble tilsynelatende stanset i tide. Foto: Stener Kalberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skjeggestad bru på E18 ved Bentsrud i Vestfold har hatt et brudd i konstruksjonen og har delvis rast sammen mandag ettermiddag, melder Vestfold-politiet.

- Det smeller, det er akkurat som om stål og vaier ryker. Du hører at konstruksjonen gir etter, sier frilansfotograf Stener Kalberg til Dagbladet i 16.50-tida. 

Han er på stedet. 

- Det er sperret av hundre meter rundt nå, fra stedet. Hvis brua knekker helt kan den ta med seg brua ved siden av. Det er ikke ferdig å rase, sier han. 

Ingen skal være skadd. 

Bildene fra stedet viser en bru med et tydelig søkk på midten. Trafikken står i området, og flere holder på å evakueres.  

- Store sprekker «Tre tunge kjøretøy, en minibuss og del personbiler står igjen på stedet. Cirka 45 personer venter på å bli evakuert av minibusser», skriver politiet på Twitter. 

BRUDD: Slik ser brua ved Bentsrud på E18 i 15.30-tida: den har delvis falt sammen. Foto: Stener Kalberg
BRUDD: Slik ser brua ved Bentsrud på E18 i 15.30-tida: den har delvis falt sammen. Foto: Stener Kalberg Vis mer

- Den henger i lufta under der. Den andre brua har fått store sprekker i fundamentet. Geoteknikere og geologer er rekruttert til stedet, men nå jobber vi med å stabilisere situasjonen og hindre at noen blir skadd, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Tønsbergs Blad

- Det er nok en stund til ekspertene kan begynne å jobbe der, sier han. 

Brua ligger noen hundre meter nord for Bentsrudkrysset i sørgående retning, ifølge NTB.

Fra 2002 - Jeg vet ikke så veldig mye, vi har sett de samme bildene som du har sett. Den har gitt etter, sier pressesjef i Vegvesenet, Kjell Bjørn Vinje, til Dagbladet i 16-tida. 

Brua er fra 2001 og det er ifølge Statens vegvesen omlag 10.000 biler som krysser broa daglig. 

- Jeg kan ikke gi noe godt svar ennå på hvordan dette kunne skje. Vi har geotekninsk og byggeleder på stedet. Vi sikrer plassen og geotekniker skal finne ut hvordan det kunne skje, sier Ingunn Foss til Dagbladet. 

- Hva tenker dere om at dette kunne skje? 

- Foreløpig er vi glad for at det ikke har gått så galt. Jeg er enig i at det kunne vært et stort skadepotensiale, men vi jobber for å finne ut hvordan det kunne skje. Nå har vi stengt E18 i begge retnigner for å være på den sikre siden, sier Foss. 

Det er omkjøring for trafikk nordover om gamle E18 Holmestrand og for trafikk sørover er E18 stengt ved Island.  
Nødetatene er på vei til stedet, opplyser Vestfold politidistrikt.

STOPPET I TIDE?: Det er full stans i området, og brua har delvis rast sammen på midten. Foto: Stener Kalberg
STOPPET I TIDE?: Det er full stans i området, og brua har delvis rast sammen på midten. Foto: Stener Kalberg Vis mer

- Dette kunne blitt veldig tragisk. Du er ikke mange sekundene unna når du kommer kjørende i 100 kilometer i timen. Dette er helt drøyt, sier en pendler til Tønsbergs Blad.
 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer