Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brua skal sprenges etter E18-kollapsen

Neste uke. Vegvesenet vil beholde nordgående bru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesens ekspertgruppe med geologer og bruspesialister har kommet fram til at den skadde Skjeggestadbrua på E18 i Vestfold må rives.

Hovedmålet er å beholde den nordgående brua slik at det kan settes trafikk på den.

Det betyr at den skadde brua som er i sørgående løp på E18, må tas ned på en kontrollert måte slik at nordgående bru ikke blir skadd, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Planen er å foreta en kontrollert sprengning av deler av brua i løpet av neste uke.

Arbeidene med bruene betegnes som vanskelige og tidkrevende.

«Arbeidene er også krevende med tanke på mannskapenes sikkerhet. Det er derfor vanskelig å anslå hvor lang tid dette vil ta», heter det i pressemeldingen.

I løpet av denne uka skal det vurderes om Holmestrandstunnelen kan brukes som en del av omkjøringsveien.

Den er nå leid bort som depot for anleggsutstyr og maskiner i forbindelse med jernbaneutygging i området.

Vanskelig og tidkrevende Arbeidene med bruene betegnes som vanskelig og tidkrevende. Det er også viktig for Vegvesenet å tenke på mannskapenes sikkerhet, og de klarer ikke anslå hvor lang tid arbeidet vil ta.

- Vi jobber så fort vi kan, og det er en viss risiko, så vi må bruke den tiden som er nødvendig, sier avdelingsdirektør Ingunn Foss.

Hun opplyser at det ikke er synlige skader på den nordgående brua, men at det er uklart hvor lang tid det går før Vegvesenet kan si om det er trygt å sende trafikk over den.
Fjernstyrt sprengning Vegvesenet vil forsterke sperringene mens arbeidet pågår.

- Fra nå av blir dette et anleggsområde, og vi skilter med «Adgang forbudt for uvedkommende», for det er et komplisert og uoversiktlig område, sier prosjektleder Arvid Veseth.

Selve arbeidet med å sprenge den sørgående brua skjer ved hjelp av fjernstyrte maskiner.

- Vi er klar over det store presset for å få ferdig jobben, men det er viktig at vi er grundige når vi går inn i arbeidsprosessen, fortsetter han. Den stengte brua fører til at trafikken må ledes både via indre Vestfold og Holmestrand sentrum.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!