Brua var 20 cm for kort

Oppdaget da de løftet den på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • - Hopper når brua er åpen!

  (Dagbladet.no): Fædrelandsvennen skriver høflig nok ikke hva som ble sagt da arbeiderne Vegvesenet sa da de oppdaget tabben.

  De var altså i gang med å oppgradere riksvei 9 i Setesdal. Brofestene til nye Flårenden bru var bygd ferdig. Så kommer stålbjelkene som skal bære trafikken.

  Krana til å løfte titonnsløftet er der og løfter det hele på plass.

  - Konstruksjonsfeil og problemer med geometrien, sier prosjektleder for utbyggingen Åvald Bakken til Fædrelandsvennen.

  Brua viste seg å være 20 centimeter for kort. Dermed var det bare å løfte den opp og sende den tilbake for å få den i riktig lengde igjen.

  Prosjektleder Bakken mener imidlertid at det hele er helt udramatisk.

  - Det var ingen dramatikk. Bjelken er på plass igjen i disse dager, sier Åvald Bakken til Dagbladet.no på mobil fra bilen med en radiostasjon på full guffe i bakgrunnen.

  Det er litt vanskelig å høre så Bakken gjentar.

  - Det er ingen dramatikk i det. Vi måtte bare gjøre noen endringer. Det var bare noe som ikke passet på grunn av geometrien. Å gå i detaljer rundt det er litt vanskelig, sier prosjektlederen.

  Han forklarer likevel at de måtte demontere brua langs elva Otra igjen.

  - Nå er vi i gang igjen, sier Åvald Bakken. Han forteller at parsellen de nå bygger på riksvei 9 i Setesdal er tre kilometer lang og at den er ferdig i oktober. Opprinnelig skulle det stå ferdig i september. Veien skal rassikres og det var mer jobb enn planlagt.

  PS: Fædrelandsvennen melder at han heter Ovald Bakken og jobber i Mesta, men han heter altså Åvald Bakken og jobber i Vegvesenet.

  - Jaja, det ble litt feil der også, sier Åvald Bakken til Dagbladet.no.

I TÅKA: Denne brua er litt</I> større enn brua på riksvei 9 i Setesdal. Brua heter Golden Gate Bridge og ligger i San Francisco.
<B>MYE RART MED BRUER: Bildet fra filmen «The Blues Brothers» ble brukt til å illustrere saken om ungdommene i Porsgrunn som <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/06/07/399877.html>hopper når brua var åpen</A>.