Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brubyggeren Lae

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos byrådsleder Erling Lae blir etter alt å dømme ny nestleder i Høyre, og vil gjerne være borgerlig brubygger. Denne uka har han sendt signaler til de borgerlige partiene om at de må søke å få til et bredt borgerlig regjeringssamarbeid som kan ta makta fra de rødgrønne ved neste valg. Ifølge Lae viser erfaringene med det borgerlige byrådssamarbeidet i Oslo at det er fullt mulig å få til et borgerlig regjeringsalternativ bare viljen er til stede.

Laes invitasjon er tatt vel imot av hans byrådskollega og leder av Oslo, Frp, Peter N. Myhre. Men Venstres leder, Lars Sponheim, gjentok i går, like klart som tidligere, at Laes forventninger om et bredt borgerlig regjeringssamarbeid som omfatter både Venstre og Frp ikke har noe grunnlag i politiske realiteter. Rikspolitikk er dessuten noe helt annet enn et byrådssamarbeid i Oslo. Dermed er Lae og Høyre like langt, og Høyres forhold til de øvrige borgerlige partiene like uavklart. Høyre må velge mellom Frp eller midten, det vil si KrF og Venstre, som eventuelle regjeringspartnere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media