Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brucer av selvtillit

John Kerry topper laget og setter inn Bruce «The Boss» Springsteen for å rocke Midtvesten demokratisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHARLOTTE, North Carolina (Dagbladet):

Mens George W. Bush har fått selskap av Arnold Schwarzenegger, har John Kerry toppet laget med Bruce Springsteen, arbeidergutten fra New Jersey.

I går opptrådte de sammen i Madison i Wisconsin, før de fløy videre til Ohio, som kan bli en skjebnestat, for å komme Bush i forkjøpet.

Bruce «The Boss» Springsteen trakk tusenvis til gatemøtet i Madison, en delstat som er på vippen, selv om Bush akkurat nå leder i Wisconsin med et par prosentpoeng.

Etter å ha fått fart i publikum og spilt «No Retreat, No Surrender» - låten som har blitt valgkampsangen til demokratene - introduserte «The Boss» John Kerry slik:

-  USAs neste president, John Kerry!

-  Jeg vil bli president, men vi vet alle hvem som er den egentlige «The Boss», hilste John Kerry tilbake.

Statistisk likt

I natt - norsk tid - kom parhestene Kerry og «The Boss» til Columbus, Ohio. Delstaten som både Kerry og Bush må vinne.

Selv om John Kerry leder i Ohio med 50 prosent mot 44 prosent, er ingen ting avgjort. Ledelsen er innenfor feilmarginen til meningsmålingene. Demokratene håper «The Boss» skal rocke Ohio til å velge Kerry.

Samtidig fosser Bill Clinton fram i Florida og sjarmerer jøder og svarte velgere og lovpriser John Kerry. Clinton blir tatt i mot som en frelser. Han skal besøke så mange svingstater han rekker før valget tirsdag 2. november.

Målinger som er tatt opp de siste dagene i delstatene Ohio, New Mexico, Michigan, Wisconsin, Nevada, Missouri, Iowa, Arkansas, Hawaii, Minnesota, New Jersey, Pennsylvania og Florida viser at det er statistisk nesten helt likt og umulig å fastslå hvem som egentlig leder.

Allerede stemt

Både Bush og Kerry har satt inn alt av ressurser i Midt-vesten. De flyr fra stat til stat og forsøker å overbevise velgerne.

32 av de 50 delstatene har allerede åpnet valglokalene, slik at velgerne kan avgi stemme før 2. november. 11 prosent av velgerne i disse delstatene har allerede stemt. Nye 11 prosent sier de kommer til å avgi stemme før valgdagen.

Valgeksperter mener en høy frammøte prosent taler til demokratenes fordel.

PÅ ROCKEREN: Demokratene håper «The Boss» skal rocke Midtvesten, slik at Bush blir sendt hjem til Texas.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media