Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brud meldte brudgom til politiet

Nisha Sharma (21) var minutter fra å si ja til ektemannen da han plutselig ba om større medgift. Da ringte hun politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er Nisha Sharma i ferd med å bli kjendis i hjemlandet India, skriver BBC.

I India må bruden bringe medgift med seg inn i ekteskapet. Skikken er forbudt, men praktiseres likevel i store deler av landet. Nishas far hadde avtalt medgiften med Nishas tilkommende, og alt var klart for stor feiring. Men minutter før ekteskapet skulle inngås, gikk den vordende ektemannen til Nishas far og ba om høyere medgift.

Ville ha 170 000 kroner

Nishas bror kom til henne og advarte henne om at det hadde brutt ut strid mellom de to familiene. Brudgommen hadde fornærmet faren og bedt om 25 000 dollar, eller 170 000 norske kroner,i medgift.

Siden det er forbudt å få medgift, tok Nisha et kjapt valg: Hun ringte politiet og meldte ektemannen for lovbrudd.

Populær kjendis

Dermed ble det ikke inngått noe ekteskap. Men 21-åringen synes ikke det gjør noe: Ifølge BBC er hun glad for å ha kommet ut av en fæl situasjon og vil bare tenke på å ta eksamen.

Nå har hun blitt kjendis, og historien om bruden som ikke lot seg skremme, har gått landet rundt. Både naboer, venner og kvinneaktivister har inntatt hjemmet hennes, mange mener at hun er en rollemodell, og et politisk parti vil ha henne til å stille til valg på deres liste.

Dessuten har hun fått flere tilbud om ekteskap fra menn som synes at hun har vært tøff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media