Brud og brudgom skiftet kjønn

LONDON (Dagbladet): Storbritannias første transseksuelle ektepar har sagt ja til hverandre og lovet evig troskap. Begge har vært gift før, men da var bruden brudgom og brudgommen brud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er den beste dagen i våre liv etter kjønnsskiftet, sier brudeparet David Willis og Janeen Newham til tabloidavisa News of the World.

Paret ønsket å gjøre vielsen litt annerledes, som mange andre par som gifter seg for andre gang. Dette bryllupet var likevel helt spesielt.

Begge har vært gift før, men da var hun mann, og han kvinne. Kjønnsskifte kompliserte det hele, og paret måtte derfor reise til København for å bli viet. Seremonien fant sted i rådhuset.

Janeen - som tidligere het John - hadde en hvit satin brudekjole under seremonien, mens David - som het Danielle - hadde på seg smoking.

- Det å gifte seg med mannen man elsker er noe helt spesielt. Jeg ble rørt da jeg sa jeg ville leve sammen med David, sier Janeen til den britiske avisa.

Paret har vært samboere i mange år, men bestemte seg nå for å gå inn i mer forpliktende former. Til stede ved seremonien var den nærmeste familien og noen venner. Dagen ble avsluttet med en helaften i Tivoli.