Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brud stakk fra bryllupet

Jennifer Wilbanks (32) fant på historie om kidnapping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne uka ble den 32 år gamle, vordende bruden meldt savnet etter en joggetur, og aviser og tv-kanaler i USA har dekket forsvinningen bredt.

Den fortvilte brudgommen John Mason har etterlyst kjæresten, og politiet har lurt på om kvinnen hadde stukket av fordi hun fikk kalde føtter eller om det hadde skjedd noe kriminelt.

Visste ikke hvor hun var

På fredag stoppet politiet den lokale letingen etter den unge kvinnen. Familien utlovet dusør på 100 000 dollar for informasjon som kunne få Jennifer tilbake

I dag skulle de to ha gått til alters. Men i stedet kom gladnyheten som ingen hadde våget å håpe på: Jennifer var funnet i live i New Mexico etter at hun hadde rømt fra kidnappere.

Klokka 01 i natt lokal tid ringte hun til kjæresten og fortalte at hun var ved en 7-11-kiosk. I løpet av få minutter fant lokalt politi fram til kvinnen ved kiosken i Albuquerque i New Mexico. - Hun var redd, hun visste ikke hvor hun var, sa brudgommen John Mason.

Kidnappingen skulle ha skjedd tirsdag kveld da Wilbanks var på joggetur. En mann og en kvinne skulle ha kjørt opp bak henne i en blå varebil og truet henne inn i bilen.

Tvunget inn i bil

TUNG TID: Familien til den savnede 32-åringen har vært gjennom en forferdelig tid. På fredag morgen utlovet de belønning for å finne Jennifer. Foto: SCANPIX
TUNG TID: Familien til den savnede 32-åringen har vært gjennom en forferdelig tid. På fredag morgen utlovet de belønning for å finne Jennifer. Foto: SCANPIX Vis mer

Men i avhør hos hos politiet i Albuquerque i dag kom sannheten fram: Jennifer Wilbanks fant opp historien om kidnapping fordi hun var så nervøs for bryllupsdagen. På tida da hun forsvant, satte hun seg på bussen til Las Vegas i Nevada for å komme vekk. I dag tok hun en buss til New Mexico.

- Miss Wilbanks ble skremt og bekymret for sitt forestående bryllup og bestemte at hun trengte litt tid alene, sier politisjef Ray Schultz i Albuquerque-politiet.

Familien til 32-åringen er på vei til Albuquerque for å følge henne hjem til Georgia på det som ble en helt annerledes festdag enn planlagt.

En tung tid

Jennifers far, Harris Wilbanks, sier ifølge CNN at kvelden før bryllupet er den tyngste i hele hans liv. Da visste han enda ikke at datteren var i live.

- Vi kan invitere hele landet i dette bryllupet! sa han gledesstrålende da meldingen kom om at datteren var funnet.

Nå spørs det om det blir noen ny bryllupsdato for paret.

Flere medier sammenliknet underveis forsvinningen med Scott og Laci Peterson-saken, som har opptatt amerikanerne i flere år: Høygravide Laci forsvant på julaften. Først fire måneder senere ble både kvinnen og fosteret funnet drept i sjøen. Rett før jul ble Scott Peterson dømt for drapet på kona og sitt eget barn.

John Mason sier at han prøvde å ikke tenke over sammenlikningnene fordi han visste at familien trodde på ham.

- Jeg var ikke redd for at de skulle tro det var meg, sier han.

Jennifers mamma Joyce Parrish støtter svigersønnen:

- Hun har fortalt meg så mange ganger hvor høyt hun elsker John.

FUNNET: Jennifer Wilbanks ble funnet på bryllupsdagen.
GLEDE:</B> John Mason etter at han fikk vite at Jennifer lever.
Hele Norges coronakart