Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brudd i barnehagemeklingen

Det er brudd i meklingen i barnehagekonflikten mellom KS og Lærerlaget. Dermed blir 15.000 barn rammet av konflikten fra mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streikeleder Gjertrud Eggen Norsk Lærerlag vet ikke hvor lenge konflikten vil vare, men sier at den blir mer fastlåst etter hver mislykket mekling.

- Vi opplever at vi fortsatt har sympati fra foreldrene, og håper at de fortsatt vil ha forståelse for våre krav, sa hun.

Partene møttes klokka 13.00 i dag. Fire timer senere var det brudd.

- KS var ikke villig til å legge en eneste krone på bordet, sa streikeleder Eggen etter at forhandlingene var brutt.

- Det er gitt et tilbud ved årets oppgjør. Dette tilbudet er bedre enn hva de aller fleste kommunalt ansatte har godtatt, sier forhandlingsleder Lars Haukjem i Kommunenes Sentralforbund.

Streikeleder Eggen mener det ikke er godt nok.

- Før årets oppgjør var førskolelærerne de lavest lønte. Hvis vi godtar KS sitt tilbud vil vi fortsatt være det, og det kan vi ikke leve med, sier Eggen.

(NTB)

SKUFFET: Riksmeklingsmann Geir Engebretsen var optimistisk etter at Norsk Lærerlag og Oslo kommune hadde forhandlet i to timer. Han ble skuffet.