Brudd i budsjettforhandlingene

Det ble i kveld brudd i forhandlingene om neste års statsbudsjett mellom de tre regjeringspartiene og Høyre og Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er en alvorlig situasjon for budsjettet. Vi har ikke nådd fram med Høyre og Frp, derfor bryter vi forhandlingene på dette stadiet, sier finanskomiteens leder Lars Gunnar Lie (KrF) til NTB.

Han innkalte i kveld finansminister Gudmund Restad (Sp) til Stortinget. Restad ble orientert om situasjon etter at bruddet var et faktum. De tre regjeringspartiene skulle så ta stilling til hva som videre skulle skje med behandlingen av budsjettet. Trolig vil nå Frp bli innkalt til å føre forhandlinger med regjeringspartiene uten at Høyre er til stede.

Nye muligheter

- Vi må nå sondere om det er mulig å finne andre løsninger eller om vi må gå til Stortinget uten å ha fått noen avklaring på budsjettet, sier Lie.

Han bekrefter at dersom det ikke er mulig å få til flere forhandlingsrunder, vil finanskomiteen måtte avgi en innstilling der samtlige partier opprettholder sine egne budsjettforslag. Konsekvensen av det vil være at Arbeiderpartiets budsjettforslag blir vedtatt.

Minstepensjonistene

Det var spørsmålet om økt minstepensjon som førte til bruddet. Høyre var ikke villig til å diskutere innretningen på økt minstepensjon uten å se på hele budsjettet, mens de andre partiene ikke ville drøfte helheten i budsjettet før økt minstepensjon på 12.000 kroner i året var på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer