Brudd i budsjettforhandlingene

Det ble i dag endelig brudd i forhandlingene mellom regjeringspartiene og Høyre og Fremskrittspartiet om revidert nasjonalbudsjett. - Vi kunne ikke akseptere en helhet som visker ut sentrumsprofilen, sa Kristelig Folkepartis parlamentariske leder Einar Steensnæs da bruddet var en realitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene for å få til en avtale med Arbeiderpartiet brøt sammen tirsdag, og Steensnæs sier det ikke er aktuelt å gå i nye forhandlinger med Ap. Nå må regjeringen søke vekselvis støtte fra post til post.

Steensnæs vil imidlertid ikke kalle dette en krise for regjeringen. Han ville torsdag ettermiddag informere statsminister Kjell Magne Bondevik, som befinner seg i Frankrike. Deretter skal sentrumspartiene summere opp situasjonen.

Finanskomiteen vil allerede i dag starte arbeidet med innstillingen til revidert nasjonalbudsjett.

- Nå må de enkelte partiene melde inn sine standpunkter. Så må vi vurdere helheten i dette, om vi kan leve med det og hvordan vi vil forholde oss til det, sa Steensnæs.

Han understreker at dette ikke er en ny situasjon. Ved behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i fjor var Jagland-regjeringen i samme situasjon.

(NTB)