Brudd i budsjettforhandlingene

Fremskrittspartiet har brutt budsjettforhandlingene med regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettorhandlingene startet i Stortinget i dag med at regjeringspartiene avviste to av Fremskrittspartiets kjernekrav: En forpliktende toårig samarbeidsavtale og sanering av sykehusenes gjeld.

- Knapper og glansbilder

- Vi vil ikke gå inn på en slik samarbeidsavtale som FrP har foreslått, sier sjefsforhandler Jan Tore Sanner til TV2. Han sier avstanden ble for stor, men at regjeringen ønsker et samarbeid med partiet.

- De har kommet med et så beskjedent forslag til en såkalt helhetlig løsning at vi ikke ser noen grunn til å gå videre med forhandlingene, sier Siv Jensen til TV2 i kveld.

Travelt

Nå kan regjeringa be om forhandlinger med Arbeiderpartiet. Ap og regjeringspartiene har den samme økonomiske ramma for neste års budsjett, men Ap vil flytte på 9 milliarder kroner i forhold til regjeringens opplegg.

For at det i det hele tatt skal være grunnlag for forhandlinger har Ap krevd at forslaget om midlertidige ansettelser trekkes tilbake.

Regjeringen kan også sikre seg flertall ved en avtale med Sosialistisk Venstreparti.

Forhandlingene bør være avsluttet i løpet av en uke dersom en avtale skal være klar til finanskomiteens frist for avgivelse 18. november.

FORT FERDIG:</B> De første formelle samtalene om neste års statsbudsjett startet i Stortinget i dag. Kvart over elleve troppet Fremskrittspartiets finanspolitiske hovedtaler Siv Jensen opp for å snakke budsjett med regjeringspartienes talsmenn med Høyres Jan Tore Sanner i spissen.