Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brudd i fiskeriforhandlinger mellom Norge og EU

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) er dypt skuffet.

- STRAKK OSS SVÆRT LANGT: - Vi har vært konstruktive og strukket oss svært langt for å oppnå en avtale. Mine forhandlere har sittet i Bergen på overtid, men det endte dessverre med brudd, sier fiskeriministeren. Foto: Scanpix
- STRAKK OSS SVÆRT LANGT: - Vi har vært konstruktive og strukket oss svært langt for å oppnå en avtale. Mine forhandlere har sittet i Bergen på overtid, men det endte dessverre med brudd, sier fiskeriministeren. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En konsekvens av bruddet er at Norge og EU ikke fastsetter totalkvoter for fellesbestander i Nordsjøen og Skagerrak.

Norge og EU har forhandlet i mange runder i løpet av høsten om en bilateral fiskeriavtale for 2010 uten resultat. Tidligere i høst brøt EU forhandlingene om fiske av makrell i EU-sonen.

- Vi har vært konstruktive og strukket oss svært langt for å oppnå en avtale. Mine forhandlere har sittet i Bergen på overtid, men det endte dessverre med brudd, sier fiskeriministeren.

Statsråden sier at Norge har vært opptatt av stabilitet og forutsigbarhet for makrellfisket og at man derfor ønsker en langsiktig avtale med fast fordeling og gjensidig soneadgang. Partene har ikke lykkes å komme til enighet på noen av punktene.

- Bytte av fiskekvoter er en utfordring fordi EU har problemer med å betale for torsken i Barentshavet med kvoter i egne farvann som er av interesse for Norge. Heller ikke her kunne EU komme oss i møte, sier Berg-Hansen.

Norge og EU er heller ikke blitt enige om tiltak for å redusere utkast av fisk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media