Brudd i forhandlingene i staten

Klarer ikke å bli enige om tjenestepensjon.

BRUDD:  Det er brudd i forhandlingene om en ny lønnsavtale for de statsansatte. Her er statens forhandlingsleder Siri Røine sammen med  Morten Øye, LO Stat (tv), og forhandlingsleder for Unio Stat, Arne Johannessen. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
BRUDD: Det er brudd i forhandlingene om en ny lønnsavtale for de statsansatte. Her er statens forhandlingsleder Siri Røine sammen med Morten Øye, LO Stat (tv), og forhandlingsleder for Unio Stat, Arne Johannessen. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er brudd i forhandlingene om en ny lønnsavtale for de statsansatte. Årsaken til bruddet er liten fremdrift i tjenestepensjonssaken. Oppgjøret går nå til mekling.


LO Stat, YS Stat, Unio Stat og Akademikerne Stat beklager bruddet.


- Vi beklager at vi ikke ser noen annen løsning enn å bryte forhandlingene. Hovedsaken i årets oppgjør er tjenestepensjon. Der har forhandlingene gått tregt og det har vært svært liten fremdrift. Vi har derfor ikke sett noen annen løsning enn å bryte, skriver organisasjonene i en felles pressemelding.


De fire hovedorganisasjonene har levert felles krav om tilpasset tjenestepensjon i offentlig sektor. Hovedkravet er å tilpasse ordningen slik at ytelsene videreføres.


Det er heller ikke oppnådd enighet om de økonomiske kravene.

Oppgjøret omfatter om lag 120.000 statsansatte.


(NTB)