Lønnsforhandlinger 2018

Brudd i forhandlingene mellom LO, YS og NHO

Opp til Riksmekleren å hindre storstreik.

GÅR MOT BRUDD: LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund blir mest sannsynlig ikke enig innen midnatt i dag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR MOT BRUDD: LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund blir mest sannsynlig ikke enig innen midnatt i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er brudd i årets lønnsforhandlinger mellom NHO og LO og YS, bekrefter partene på en pressekonferanse 17.30 i dag. Nå er det opp til Riksmekleren å hindre storstreik i privat sektor.

Ledelsen i de respektive organisasjonene har innkalt til en pressekonferanse om situasjonen klokka 17.30.

Fristen for forhandlingene går ut ved midnatt i dag, og mye har tydet på at det vil bli brudd i lønnsforhandlingene.

- Liten framdrift

Fristen går formelt ut først klokka 24 torsdag kveld, men partene har stått så langt fra hverandre at de etter det NTB kjenner til, valgte å kaste inn håndkleet flere timer før fristens utløp.

Forhandlingene går dermed over i såkalt frivillig mekling. Dersom den ikke fører fram innen 22. mars, går man over til tvungen mekling på Riksmeklers kontor 3. april med frist lørdag 7. april.

Fører heller ikke meklingene fram der, blir det streik fra 8. april. Potensielt kan til sammen 235 000 medlemmer i NHO-LO-området og NHO-YS-området bli tatt ut i streik. Det blir i tilfelle den første storstreiken i privat sektor på 18 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer