Brudd i kommunesektoren

LO, YS, Unio og Akademikerne forlot forhandlingsbordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er brudd i lønnsforhandlingene i kommunesektoren etter at LO, YS, Unio og Akademikerne forlot forhandlingsbordet i ettermiddag.

Arbeidstakerorganisasjonene slår fast at tilbudet var så dårlig at det ikke er grunnlag for videre forhandlinger.

LOs forhandlingsleder, Fagforbundets leder Jan Davidsen, karakteriserer tilbudet som en fornærmelse og «ikke så lite provoserende». LO kommune representerer rundt 200.000 kommuneansatte.

KS tilbød et prosenttillegg, mens organisasjonene ville ha et kronetillegg. Tilbudet var også en stor lokalpott, mens organisasjonene vil ha mest mulig sentralt.

Bruddet i statsforhandlingene tidligere på dagen spilte også inn.

Arbeidstakerne mener at AFP-ordningen må være lik i hele offentlig sektor. Når det ble brudd i det statlige tariffområdet, var det ikke mulig å forhandle videre om AFP i kommunene.

Akademikerne, som valgte å forhandle videre i statlige sektor, er med på bruddet i kommunesektoren.

- Det er det dårlige tilbudet til lektorene og mangel på fremdrift i AFP-spørsmålet som er årsak til bruddet, sier forhandlingsleder Ole Jakob Knudsen.

Arbeidsgiverorganisasjonen KS er forbauset over det raske bruddet. Rammen for tilbudet var på linje med det som ble gitt i privat sektor.

- Vi har strukket oss meget langt for å skape et godt grunnlag for videre forhandlinger, sier forhandlingssjef Kristian Sundnes i KS i en pressemelding.

(NTB)