FORHANDLINGSBRUDD: Forbundsleder Arve Bakke (t.v.) i Fellesforbundet da han sist fredag overleverte sine krav i årets hovedoppgjør til administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Tirsdag ble det brudd i forhandlingene. Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORHANDLINGSBRUDD: Forbundsleder Arve Bakke (t.v.) i Fellesforbundet da han sist fredag overleverte sine krav i årets hovedoppgjør til administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. Tirsdag ble det brudd i forhandlingene. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Brudd i lønnsforhandlingene til Fellesforbundet

Blir ikke enig med Norsk Industri om lønn og garantibestemmelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det er brudd i lønnsoppgjøret mellom Fellesforbundet og Norsk Industri som følge av uenighet om lønn og garantibestemmelser.

- Det er brudd i forhandlingene, og vi ser ingen hensikt med å sitte og forhandle. Forhandlingene står på samme sted som da de startet. Vi har ikke opplevd det som forhandlinger. Det har vært null bevegelse, og status er uavklart på nesten alle krav som ble reist, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke.

Forhandlingene startet fredag 12. mars. Bruddet innebærer at det blir mekling.

- Vi kan godt strekke oss i forhandlingene, men det må skje gjennom reelle forhandlinger, og det har vi ikke fått, sier Bakke.

Tariffavtalen utløper 1. april. Hvis partene ikke kommer til enighet innen da, vil den nåværende tariffavtalen løpe inntil videre.

Fellesforbundet har krevd heving av minstelønnssatsene, et krav som av Norsk Industri har blitt møtt med motkrav som innebærer endrede garantibestemmelser for minstelønn. Fellesforbundet mener dette i praksis vil føre til 10 prosent nedgang i minstelønnen.

Fellesforbundets krav har blitt møtt med motkrav fra Norsk Industri om å fjerne garantiordningen for kartonasje- og tekooverenskomstene. Norsk Industri har også stått på sine krav om utvidet normalarbeidsdag og reduksjon av minstelønnsgarantien for verkstedsoverenskomsten. (NTB)