Brudd i lønnsforhandlingene

Fellesforbundet brøt i kveld forhandlingene med Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) om ny verkstedoverenskomst. Oppgjøret går dermed til mekling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene hadde inntil i formiddag utelukkende kommet til enighet om en håndfull mindre punkter i verkstedoverenskomsten siden forhandlingene startet 19. mars.

- Forhandlingene har vært harde. Vi har følt at noen avklaringer er oppnådd, men beklageligvis ikke på så avgjørende punkter at vår motpart ville føre forhandlingene videre, sier TBLs forhandlingsleder Karl Nysterud.

Nysterud sier at det ikke er oppnådd noen markante gjennombrudd i forhandlingene.

- Fellesforbundets krav må karakteriseres som omfattende og vidtrekkende, selv før et kronekrav er kommet på bordet, sier forhandlingslederen.

AF krever mest

Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) krever at de stats- og kommuneansatte får et lønnstillegg som er 2 prosent høyere enn i privat sektor. En slik satsing er nødvendig for å oppnå likelønn, mener leder Tor Simonsen i AF Kommune.

Han påpeker at lønnsutviklingen for blant andre sykepleierne har vært mye dårligere enn for tilsvarende grupper i privat sektor de siste årene.

Sammen med leder Tove Stangnes i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Kommune (YS-K) og forhandlingsleder Jan Davidsen i LO Kommune overrakte Simonsen kravene i årets kommuneoppgjør til arbeidsgiverorganisasjonen Kommunenes Sentralforbund (KS) tirsdag ettermiddag. De tre arbeidstakerorganisasjonene forhandler på vegne av i alt 332.000 medlemmer.

(NTB)