Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brudd i meklingen

Både Landsorganisasjonen (LO) og Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) brøt i ettermiddag den frivillige meklingen med Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) hos Riksmeklingsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan det bli streik fra mandag 12. april dersom partene ikke kommer til enighet innen midnatt søndag.

Både LO og YS brøt meklingen med NHO hos Riksmeklingsmannen.

Fra statsminister Kjell Magne Bondevik var det i kveld ikke kommet noe svarbrev til partene som har gjort et felles innspill om den såkalte kompetansereformen.

Riksmeklingsmannen har sagt at meklingen ikke kommer videre uten svar fra statsministeren om regjeringens bidrag til reformen om etter- og videreutdanning.

Håp

- Jeg tror vi kommer i mål, sa riksmeklingsmann Reidar Webster til massemediene i dag. Foran ham ligger fire døgns tvungen mekling.

De økonomiske kravene ville riksmeklingsmannen onsdag ikke kommentere, ettersom finansieringen av etter- og videreutdanningsreformen og de økonomiske tilleggene må ses i sammenheng.

De økonomiske tilleggene i årets oppgjør blir uansett små, etter at partene gjennom enigheten i det såkalte Arntsen-utvalget har gått inn for et tilnærmet nulloppgjør.

Konflikten omfatter om lag 25.000 LO-medlemmer - rundt 10 prosent av de som blir berørt, og 1.872 YS-medlemmer.

Oppgjøret LO-NHO gjelder for om lag 250.000 arbeidstakere i privat sektor, mens oppgjøret YS-NHO omfatter cirka 50.000 i privat sektor.

Dersom det blir streik, rammer den Sandefjord Lufthavn Torp, hurtigbåter, ferjer og skip rundt om i landet, avisene VG og Dagbladet, Ekornes møbelfabrikk og bomstasjoner i Oslo, Telemark og Bergen.

(NTB)