Brudd i tariffoppgjøret i staten

LO, YS, Unio og Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret går nå til mekling.

BLIR MEKLING:  Forhandlingslederne i LO Stat, YS Stat og Unio, Tone Rønoldtangen, Pål N. Arnesen og Arne Johannessen, erklærer nå at de tar forhandlingene til Riksmekleren. Bilde er tatt av Statsminister Jens Stoltenberg (tv) sammen med LO leder Roar Flåthen før LOs representantskaps møte i Oslo tidligere i år. Foto: Heiko Junge / Scanpix
BLIR MEKLING: Forhandlingslederne i LO Stat, YS Stat og Unio, Tone Rønoldtangen, Pål N. Arnesen og Arne Johannessen, erklærer nå at de tar forhandlingene til Riksmekleren. Bilde er tatt av Statsminister Jens Stoltenberg (tv) sammen med LO leder Roar Flåthen før LOs representantskaps møte i Oslo tidligere i år. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forhandlingene har pågått siden 12. april.

- Når staten viser så liten forhandlingsvilje, får de det som de vil: Vi møtes til mekling hos Riksmekleren, sier forhandlingslederne i LO Stat, YS Stat og Unio, Tone Rønoldtangen, Pål N. Arnesen og Arne Johannessen.

De mener at staten ikke har gitt noe reelt tilbud og at forhandlingene ikke har vært reelle.

- Derimot har staten signalisert angrep på opparbeidede rettigheter. Dette er ikke noe grunnlag å gå videre på. Det er tydelig at staten ikke vil ha noen løsning, sier de tre forhandlingslederne.

Akademikerne stempler regjeringen som uprofesjonell og mener staten har abdisert som arbeidsgiver.

- Det er alvorlig når man har nærmere 150.000 ansatte. Måten dette lønnsoppgjøret er blitt gjennomført på, må få konsekvenser. Dette er uprofesjonelt og alvorlig, vi kan ikke fortsette på denne måten, sier forhandlingsleder Rikke Ringsrød i Akademikerne stat.

Det blir nå opp til Riksmekleren å finne en løsning for partene i staten. Meklingsinnspurten er forventet å skje i uken før pinse.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer