Brudd og enighet i lønnsoppgjøret for vekterne

NHO Service har forhandlet vekteroverenskomsten med Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat. Norsk Arbeidsmandsforbund er fornøyde, mens forhandlingene med Parat brøt sammen.

IKKE ENIGHET:  Norsk Arbeidsmandsforbund er fornøyde, mens forhandlingene med Parat brøt sammen for NHO Service.
Foto: © Mimsy Møller / Samfoto
IKKE ENIGHET: Norsk Arbeidsmandsforbund er fornøyde, mens forhandlingene med Parat brøt sammen for NHO Service. Foto: © Mimsy Møller / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Økonomien i avtalen mellom NHO Service og NAF kompenserer ikke våre vekteres ansvar- og kompetanseområder, heller ikke den ulempen det er å jobbe natt og helg, sier blant annet Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen.

Arbeidstakerorganisasjonen regner med at det blir mekling i løpet av to uker.

- Når arbeidsgiver ikke vil møte oss på noen av våre behov, setter de seg i en situasjon der det kan bli streik blant sikkerhetskontrollørene på Gardermoen og flere andre flyplasser, inkludert heliporter. Videre kan utbyggingen på Gardermoen og landanlegget ved Ormen Lange bli rammet ved en eventuell streik, sier Larsen.

Derimot ble det klart at de drøyt 3.500 vekterne som er organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) får 3,50 kroner mer per time i de ulike lønnstrinnene og en økning på 2,50 kroner timen på fagbrevtillegget. I tillegg økes forsikringsdekningen.

Noen tekstendringer som ble foreslått av Norsk Arbeidsmandsforbund er blitt vedtatt, blant annet presiseringer om lærlinglønn.

- Jeg er glad og lettet over at vi har kommet til enighet uten å måtte gå veien om Riksmekleren, sier forbundsleder Erna Hagensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer