Coronavirus:

Brudd på avstandsregelen kan gi fengsel

Singapore har innført det som kanskje er verdens strengeste corona-straffer. I Taiwan belønner de imidlertid dem som overholder karantene.

FORBUDT: Innbyggerne i Singapore kan få opp til seks måneders fengsel for å være nærmere enn én meter fra hverandre. Her fra en t-bane fra forrige uke. Foto: NTB scanpix
FORBUDT: Innbyggerne i Singapore kan få opp til seks måneders fengsel for å være nærmere enn én meter fra hverandre. Her fra en t-bane fra forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Corona-pandemien har ført til flere midlertidige lover verden rundt. I Norge har flere blitt bøtelagt med 20 000 kroner for å bryte karantenelovene.

Singapore er et av landene i verden med flest forbud. Det er blant annet ulovlig å tygge tyggis, å forsøple og å ikke trekke ned på offentlige toalett. Øystaten har også dødsstraff for oppbevaring og smugling av større mengder narkotika, samt forbud mot homofili.

Det er kanskje derfor ikke overraskende at Singapore nå har innført strenge straffer for brudd på coronabestemmelsene.

Risikerer fengsel og høy bot

Blant annet er det nå forbudt å være nærmere en annen person enn én meter på offentlige steder.

Straffen for å bryte dette forbudet er opptil seks måneders fengsel, eller 10 000 singaporske dollar, tilsvarende 73 000 norske kroner. Eller begge deler, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Flere reagerer imidlertid på uklarheter rundt reglene. Ifølge nyhetsbyrået lurer flere på om de også gjelder blant familiemedlemmer.

Reglene trådte i kraft fredag, og varer i utgangspunktet ut april. I tillegg ble alle barer stengt, og ansamlinger på mer enn ti personer forbudt utenfor jobb og skole, som fortsatt er åpent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer