Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brudd på besøksforbud straffes ikke

I fjor var det over 1500 brudd på besøksforbud i Norge, og i flere saker skjer det gjentatte ganger.

- MISTER EFFEKT: Leder Tove Smaadahl i krisesentersekretariatet er redd formålet med besøksforbud mister sin effekt.  
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
- MISTER EFFEKT: Leder Tove Smaadahl i krisesentersekretariatet er redd formålet med besøksforbud mister sin effekt. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besøksforbud mister sin effekt, mener krisesentersekretariatet.

Antall brudd på besøksforbud ser ut til å bli like mange i år som i fjor, viser tall fra Politidirektoratet som P4 har hentet inn.

- De bryter det gjentatte ganger uten at det kommer noen følbare reaksjoner fra politiet. Dette medfører at besøksforbudet ikke har noen effekt. Her tror jeg politiet har store utfordringer, sier Tove Smaadahl, leder av Krisesentersekretariatet, til kanalen.

- Ved første brudd bør det komme en reaksjon fra politi eller rettsapparat, som sier at dette ikke er akseptabelt. Det vi frykter er at kvinner vil si at det ikke har noen effekt, og at de ikke behøver det, sier Smaadahl, som viser til at besøksforbud og alarm er noen av de viktigste tiltakene for å forebygge vold.

Politiet selv sier de ser alvorlig på brudd på besøksforbud:

- Det er selvsagt ikke akseptabelt og ønskelig å få brudd på besøksforbud. Vi ser alvorlig på det. I enkelte tilfeller vil det få den konsekvensen at vedkommende blir pågrepet og framstilt for varetektsfengsling. Det er også straffbart å bryte besøksforbud, sier seksjonssjef Morten Hojem Ervik i Politidirektoratet.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media