Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brudd på loven

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang har Likestillings- og diskrimineringsnemnda avgjort at en boligkjøper er blitt diskriminert på grunn av sin etnisitet. Høsten 2006 la den iranske familien Sadeghi inn det høyeste budet på boligen på Fjellhamar

i Akershus. Men huseieren valgte å selge til kjøperen med det nest høyeste budet. Verken selger eller mekler kan forklare hvorfor selger ville tape 10 000 kroner. Nemnda mener de ikke har sannsynliggjort at det ikke var etnisitet som var årsaken. I likhet med Likestillings- og diskrimineringsombudets avgjørelse fra i fjor sommer, konkluderer klagenemnda med at selger brøt diskrimineringsloven.

Alle borgere skal ha samme mulighet til å kjøpe bolig og velge bosted. Det er et kjent problem at selgere opplever betydelig press fra naboer om å beholde nabolaget «hvitt». Nemndas avgjørelse er prinsipielt viktig. Den gjør det lettere for andre som diskrimineres på boligmarkedet, å klage. Statens vaktbikkjer gjør jobben sin. Det er godt å se – samme uke som rapporten om utbredt etnisk diskriminering i staten legges fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media