Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brudd på våpenhvilen

Libanon reagerer på nattlig israelsk raid mot Hizbollah. Fire drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israelske spesialsoldater med støtte fra helikoptere og fly gjennomførte i natt et angrep mot Hizbollah i den østlige delen av Bekaa-dalen.

De israelske soldatene kom i kamp med lokal milits, og trakk seg seinere tilbake. Tre Hizbollah-soldater og en israelsk offiser mistet livet ifølge libanesiske og israelske kilder.

- Landingen som de israelske okkupasjonsstyrkene gjennomførte i Bekaa-dalen i dag er et åpenbart brudd på våpenhvilen, sier Libanons statsminister Fuad Saniora.

Nyhetsbyrået AP melder at Saniora har klaget saken inn til FN, og vil ta opp angrepet med generalsekretær Kofi Annan.

I går diskuterte Saniora israelske overflyginger over libanesisk luftrom med Annan. Angrepet i Bekaa-dalen kom timer etter denne samtalen.

Ødela bro

Angrepet startet i går kveld med at israelske droner, førerløse fly, sirklet over Bekaa-dalen. Den libanesiske sikkerhetstjenesten hevder israelske fly avfyrte raketter.

En bro i området er ødelagt, ifølge libanesiske myndigheter.

- Kampfly og helikoptre angrep uidentifiserte mål ved daggry, vest for den antikke byen Baalbek, i nærheten av landsbyen Bodai, sier en kilde innenfor libanesisk etterretning til Reuters.

Libanesiske myndigheter sier videre at to israelske helikoptere landet soldater. Målet skal ifølge libaneserne ha vært kontoret til Hizbollah-leder Sheikh Mohammed Yazbek, men soldatene ble oppdaget.

- Skulle stanse smugling

Al-Manar, tv-stasjonen til Hizbollah, rapporterer at geriljatroppene deres støtte sammen med israelere nær Bodai. Israelerne skal ha blitt tvunget til å fly ut under dekke fra ild fra flyene.

Israel sier angrepet ble gjennomført for å stanse en iransk-syrisk våpenleveranse til Hizbollah, og at angrepet lyktes.

Ifølge BBCs korrespondent i Jerusalem ser Israel ikke på angrepet som en svekkelse, men snarere en forsterkning av våpenhvilen. Israelske myndigheter forbeholder seg retten til å gjennomføre slike aksjoner fram til den internasjonale fredsstyrken er på plass.

- Hvis syrerne og Iran fortsetter å væpne Hizbollah i strid med våpenhvilen så har Israel rett til å opprettholde våpenblokaden, sier en talsmann for det israelske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AP.

SKJØR VÅPENHVILE: Bildet viser israelske soldater som trekker seg tilbake etter at våpenhvilen trådte i kraft. I natt gjennomførte Israel et raid i Bekaa-dalen i Libanon.