STANSET HELE BRUDEFØLGET: Her er limousinen foran i kortesjen stanset og kontrollert av politiet etter å ha skapt kaos i Vålerengatunnelen. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
STANSET HELE BRUDEFØLGET: Her er limousinen foran i kortesjen stanset og kontrollert av politiet etter å ha skapt kaos i Vålerengatunnelen. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer

Brudefølge på søndagstur skapte slåsskamp i tunnel

Kortesje med Limousin stanset i Vålerengatunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Et brudefølge tok seg vel mye til rette. Kjørte sværtsakte E6 inngående. Brukte alle felt og sinket trafikken unødig. Limousin og mørke biler.» skrev Oslo-politiets operasjonssentral på Twitter klokka 14.00.

To minutter senere følger de opp første melding:

«Kortesjen stanset opp i Vålerengatunnelen. Plutselig ble det ampert, folk ut av bilene, håndgemeng og mindre knuffing på bilene.».

Operasjonsleder Tore Solberg sier til Dagbladet at politiet stanset og kontrollerte bilene ved vannspeilet ved Middelalderparken på vei inn til Oslo sentrum.

- Det var en hvit limousin i front og en åtte til ni mørke biler bak. Vi ble oppmerksomme på bilene før de kjørte inn i tunnelen, men der gikk det veldig sakte og det stanset helt opp. Da traff et par av bilene hverandre og det ble tydelig amper stemning og knuffing inne i tunnelen, sier Solberg, som legger til at episoden ikke varte så veldig lang tid.

Klokka 14.14 skriver politiet på nytt på Twitter:

«Vi har stanset brudefølget på utsiden av Ekebergtunnelen. Førerne forklarer at det er "kulturell tradisjon" å kjøre i følge etter bryllup.».

Solberg sier de ikke har avklart om de har gjort noe ulovlig.

- De ble stanset på grunn av unødig saktegående kjøring og for å hindret trafikken. De hevder det er kulturell tradisjon der de kommer fra å kjøre slik etter bryllup, sier Solberg, som sier de kom fra Tsjetsjenia.

I 14.40-tida forteller han Dagbladet at bilene er kontrollert og at alle, bortsett fra en, fikk kjøre videre.

- Det blir ingen reaksjon fra vår siden, bortsett fra at en bil ble avskilta. Den manglet omregistrering, sier Solberg.

Hva med bruden, går det bra med henne?

- Vi har ikke fått melding om noe annet, så vi antar brudeparet har det fint bak i limousinen, sier operasjonslederen.