<strong>FOTO-FEIDE:</strong> Justin Montney mistet forloveden Alexis Wyatt for tre måneder siden. Etter at han krevde pengene tilbake fra bryllupsfotografen som han hadde betalt på forhånd, begynte marerittet. Foto: skjermdump fra Justin Montney Facebook-side.
FOTO-FEIDE: Justin Montney mistet forloveden Alexis Wyatt for tre måneder siden. Etter at han krevde pengene tilbake fra bryllupsfotografen som han hadde betalt på forhånd, begynte marerittet. Foto: skjermdump fra Justin Montney Facebook-side. Vis mer

Bruden døde, så begynte marerittet

Bryllupsfotograf og ugift enkemann i full krangel etter at bruden døde i en tragisk ulykke.

Publisert

Det unge paret Justin Montney og Alexis Wyatt (22) skulle etter planen ha giftet seg forrige lørdag.

Alt lå til rette for den store dagen, til og med fotografen som skulle forevige det hele var bestilt.

Så skjedde det fatale. I februar, bare tre måneder før de to skulle gifte seg, døde Alexis Wyatt i en bilulykke nær Calhan i USA.

Samtidig som familien sørger over tapet av sin kjære, har de havnet i en lei krangel med bryllupsfotografen. Beløpet feiden kretser rundt, er på 1800 dollar, i underkant av 18 000 norske kroner, en sum som ble betalt til fotografen på forhånd.

Nektes refusjon

Enkemann Justin Montney gjorde et intervju med Denver7s tv-kanal, KRDO-TV, der han søkte om hjelp etter at Copper Stallion Media truet med å saksøke ham for en kommentar han postet på weddingplanner-nettstedet TheKnot.com.

Montney forteller i intervjuet at han betalte 1800 dollar til Copper Stallion Media, og at selskapet nekter å gi ham refusjon selv om forloveden hans har gått bort og bryllupet ikke blir noe av.

Han sier at selskapet skal ha svart ganske freidig på hvordan de kan løse floka.

- De sa de kunne utsette jobben til neste gang han skulle gifte seg. Noe som jeg mener er svært lite empatisk å si, sier han til Denver7.

Skjermdump: Denver7/Facebook
Skjermdump: Denver7/Facebook Vis mer

Nå befinner han seg i det som etter hvert har blitt en svært offentlig krangel med selskapet som i utgangspunktet skulle forevige den store dagen på film.

Etter at han gikk ut med saken sin i media, har det blitt satt i gang en innsamlingsaksjon i Alexis Wyatts navn.

«Sorry, not sorry»

Samme dag som bryllupet skulle stått, postet The Stallion Media følgende på sin Facebook-side:

«I dag skulle vi filmet Justin og Alexis bryllup i Colorado Springs. Etter at Justin gikk til media for å få oss til å betale tilbake beløpet, har vi et ønske for dagen. Vi håper han bruker den til å sørge og gråte over det som aldri ble hans bryllupsdag»

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Justin Montney uten å lykkes. Han sier i tv-intervjuet at han er sjokkert over behandlingen han har fått.

- De burde hatt muligheten til å betale meg tilbake for en tjeneste de ikke har utført, sier han til KRDO.

Svarer på nyopprettet nettside

Selskapet har fått massiv kritikk i sosiale medier for hvordan de har håndtert situasjonen. Kommentarfeltene på Facebook-siden preges av hatefulle meldinger, og nesten alt innhold på siden er fjernet etter historien ble kjent, inkludert posten de la ut forrige lørdag.

<strong>ANKLAGE:</strong> I natt norsk tid, ble denne påstanden på nettstedet justinmontney.com publisert. Innholdet
ANKLAGE: I natt norsk tid, ble denne påstanden på nettstedet justinmontney.com publisert. Innholdet Vis mer

Copper Stallion Medias nettside er nå helt uten innhold. De skal ha respondert på den pågående krangelen med å designe en egen nettside som bærer Justin Montneys navn, publisert med et bilde av ham og en lang anklage.

Mailutveksling og telefonsamtaler mellom han og selskapet er også offentliggjort på nettsiden.

Der melder de at alt som er publisert og kommunisert i denne saken er ivaretatt, med tanke på at de bygger en sak mot ham. De skriver også at de har kjøpt domenet til bruk i to år.

Det har ikke lykkes amerikanske medier å få Copper Stallion Media i tale. På den nyopprettede «anklage»-nettsiden skriver de blant annet følgende:

«Den 17. februar sendte Justin oss en e-post for å fortelle at bryllupet var av på grunn av forlovedenes død. Vi svarte og uttrykte vår sympati og forklarte ham at alle bryllupskontraktene våre ikke kan refunderes. Han fortsatte å sende oss en e-post med forsøk på å få refusjon, og vi gjentok at kontrakten ikke kan refunderes.»

De skriver videre:

«For det første, når du reserverer dato hos oss, er datoen din. Vi blokkerer denne datoen i kalenderen vår, slik at ingen andre kan bestille den bestemte datoen. Hvis noe skulle skje og bryllupet blir avlyst, som i dette tilfelle, beholder vi pengene som et slags plaster på såret, det er sannsynlig at vi aldri vil bokføre denne datoen på nytt med noen andre.»

De legger også til at de forrige lørdag hadde to fotografer uten inntekt på grunn av det unge parets bestilling av to fotografer.

«Da taper vi den inntekten».

De skriver videre at de ikke synes det er riktig at folk kan gå på nettet og «spre søppel».

«Kontrakten kunne ikke refunderes. Vi vil aldri tilbakebetale Justin Montney selv med trusler og trakassering på nettet.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer