Bruden glemte brudgommens navn, brudgommen glemte sin egen adresse

Og det stoppet ikke der. Tre dømt til fengsel etter proformasvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Proformaekteskap, der falske ekteskap inngås for at noen skal få oppholdstillatelse, anses som et betydelig problem i en rekke vestlige land.

Et av de mer åpenbare tilfellene er nå avslørt i Storbritannia. Der er en nigeriansk 27-åring - og to kvinner - nå dømt til fengsel etter to nokså dårlige forsøk på å gifte seg til oppholdstillatelse i Storbritannia.

Glemte brudgommens navn Ifølge Daily Telegraph begynte det lokale registreringskontoret i Leicester først å ane fremmede ugler i bryllupsmosen da nigerianeren og en britisk kvinne ble rammet av akutt hukommelsestap, da de først møtte opp for å ordne formaliteter rundt det planlagte bryllupet.

Den nigerianske 27-åringen hadde da store problemer med å huske hvor han bodde, og paret slet voldsomt med å stave navnene sine.

Mistankene ble forsterket da mannen så dukket opp til bryllupet - i januar - med ei annen dame, og for sikkerhets skyld en time forsinket.

Da klarte heller ikke den britisk-ungarske kvinnen som nå skulle være brud å huske navnet på mannen hun håpet å gifte seg med.

Skyldte på parykk At paret ble kastet på dør hindret ikke 27-åringen i å prøve på nytt - på valentinsdagen 14. februar.

Da hadde han en annen kvinne ved sin side - noe mannen nektet å vedgå. Han insisterte heller på at det var den samme kvinnen som sist, men at hun hadde hatt på seg en parykk forrige gang og derfor så annerledes ut nå.

Paret insisterte på at de var svært forelsket, og ansatte ved kontoret hevdet i retten at paret åpenbart overspilte da de satt i gangen og koste med hverandre.

Fant mellommann Politiet begynte å etterforske saken, og fant bånd til organisert kriminalitet:

Etterforskningen avslørte at den nigerianske studenten hadde betalt en mellommann nesten 50 000 norske kroner for å arrangere et bryllup med en EU-borger.

Den britisk-ungarske kvinnen han prøvde å gifte seg med den andre gangen har ifølge politiet vært involvert i en rekke lignende saker tidligere.

Fengsel Hun ble derfor dømt til den strengeste straffen i saken - to år og ti måneders fengsel.

Nigerianeren og kvinnen han møtte opp med til sitt første bryllup ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

UDI slår fast at proformaekteskap ikke kan gi noen oppholdstillatelse i Norge - og har etablert en instruks for å avdekke slike ekteskap, som kan leses her.