REDDET:  Det sørkoreanske brudeparet var på bryllupsreise da helvete brøt løs ombord på Costa Concordia. 24 timer etter ulykken ble de reddet ut av lugaren i av 35 redningsfolk. REUTERS/Remo Casilli
REDDET: Det sørkoreanske brudeparet var på bryllupsreise da helvete brøt løs ombord på Costa Concordia. 24 timer etter ulykken ble de reddet ut av lugaren i av 35 redningsfolk. REUTERS/Remo CasilliVis mer

Brudepar reddet etter 24 timer

Dykkere søker i de sunkne delene av luksusskipet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 24 timer etter at cruiseskipet Costa Concordia gikk på grunn utenfor kysten ved Toscana i Italia, ble et sørkoreansk par reddet ut i live av redningsmannskaper natt til søndag. Paret, som var på bryllupsreise da ulykken inntraff, ble funnet i en av lugarene på båten, melder BBC.

Fremdeles 40 savnet
Det sørkoreanske brudeparet ble reddet etter at redningsmannskapene hørte stemmer fra lugaren sent lørdag kveld, og ble reddet ut bare noen timer senere. De skal ha blitt funnet i god behold, og ble brakt i sikkerhet.

35 mennesker jobbet for å komme fram til paret, ifølge Luca Cari, som er talsmann for brannbrigaden, melder NTB.

Søket etter overlevende fortsetter, og 40 personer er fremdeles savnet. De andre passasjerene ombord har blitt berget i land, mens dykkere på stedet nå søker i de sunkne delene av cruiseskipet som gikk på grunn fredag kveld.

- Steinene er på kartet
Costa Concordia gikk på grunn og traff flere større steiner, noe man kan se av bildene fra havariet. Kapteinen på skipet, Francesco Schettino, ble i går kveld arrestert av politi, og etterforskes nå for blant annet uaktsomt drap. Han skal ha blitt intervjuet om ulykken av politiet, og fortalte at steinene crusiet traff, ikke var indikert på kartet.

- Steinene var ikke indikert på kartet. Jeg og mitt mannskap var de siste som forlot skipet, skal han ha sagt, ifølge offiser Emilio Del Santa fra kystmyndighetene i Livorno.

Cruisskipet skal ha vært rundt ute av kurs med omtrent fire kilometer da det gikk på grunn. Ifølge den italienske kystvakten skal steinene være markert på kartet.

- Det finnes steiner, og de er på kartet, sa kaptein Cosimo Nicastro.

- Det vi vet er at skipet var kjørte svært nært langs disse steinene, men det vi ikke vet enda er hvorfor, sier han.

Likner Titanic
Historier fra kaoset fra de mange overlevende passasjerende, deler likhetstrekk med en liknende ulykke for omtrent hundre år siden, året da RMS Titanic gikk på grunn.

 ARRESTERT:  Kapteinen på Costa Concordia, Francesco Schettino ble i går kveld arresterto og etterforskes for blant annet uaktsomt drap. - Steinene vi traff var ikke på kartet. Jeg og mitt mannskap var de siste som forlot skipet, skal han ha sagt, ifølge offiser fra kystmyndighetene.  EPA/ENZO RUSSO
ARRESTERT: Kapteinen på Costa Concordia, Francesco Schettino ble i går kveld arresterto og etterforskes for blant annet uaktsomt drap. - Steinene vi traff var ikke på kartet. Jeg og mitt mannskap var de siste som forlot skipet, skal han ha sagt, ifølge offiser fra kystmyndighetene. EPA/ENZO RUSSO Vis mer

- For meg var den verste delen ved det hele da mannskapet ombord fortalte de som gikk ombord i livbåtene at det var "kvinner og barn først", sa passasjer Benji Smith ifølge CNN, med klar referanse til scener fra filmen Titanic.

- Stjal redningsvester
Antoniette Sintolli, en av de andre overlevende etter ulykken, forteller om panikken som bredte om seg.

- Jeg var sikker på at jeg kom til å dø. Vi var i livbåtene i to timer, hvor vi gråt og holdt hverandre, sier hun til Reuters.

- Folk prøvde å stjele redningsvester fra hverandre, og vi fikk bare tak i vester til barna, sier Sintolli.

- Katastrofefilm
  -Det var som en katastrofefilm. Det brøt ut vill panikk da skipet for alvor grunnstøtte. Mennesker, glass og andre gjenstander veltet rundt overalt, sier Peter Christensen til den danske avisen Politiken.

Dansken fikk av av mannskapet ombord beskjed om at situasjonen var under kontroll, noe han skjønte at ikke stemte.

- Like etter gikk lyset, og alt ble mørkt. Folk ropte og skrek og løp hysteriske rundt, sier han.

  -Plutselig begynte skipet å krenge, og da brøt panikken ut for andre gang. Jeg må innrømme at jeg da selv tenkte om vi ville komme oss ut derfra, sier han.

Norsk kvinne
En norsk kvinne i 50-årene var blant de overlevende på cruisskipet. Hun forteller at hun fryktet for sitt eget liv.

- Det var veldig dramatisk. Det er det verste jeg har opplevd. Det føltes virkelig som det stod mellom liv og død, forteller kvinnen til Dagbladet.

 KVINNER OG BARN FØRST:  - For meg var den verste delen ved det hele da mannskapet ombord fortalte de som gikk ombord i livbåtene at det var kvinner og barn først, sa passasjer Benji Smith ifølge CNN, med klar referanse til scener fra filmen Titanic.  REUTERS/Stringer
KVINNER OG BARN FØRST: - For meg var den verste delen ved det hele da mannskapet ombord fortalte de som gikk ombord i livbåtene at det var kvinner og barn først, sa passasjer Benji Smith ifølge CNN, med klar referanse til scener fra filmen Titanic. REUTERS/Stringer Vis mer
 KATASTROFEFILM:  - Det var som en katastrofefilm. Det brøt ut vill panikk da skipet for alvor grunnstøtte. Mennesker, glass og andre gjenstander veltet rundt overalt, sier Peter Christensen til den danske avisen Politiken.  (AP Photo/Gregorio Borgia)
KATASTROFEFILM: - Det var som en katastrofefilm. Det brøt ut vill panikk da skipet for alvor grunnstøtte. Mennesker, glass og andre gjenstander veltet rundt overalt, sier Peter Christensen til den danske avisen Politiken. (AP Photo/Gregorio Borgia) Vis mer