DØMT: En 38 år gammel mann er blitt dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en kvinne under sitt eget utdrikningslag. Hendelsen fant sted i Stockholm sentrum i juli. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
DØMT: En 38 år gammel mann er blitt dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en kvinne under sitt eget utdrikningslag. Hendelsen fant sted i Stockholm sentrum i juli. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Brudgom dømt for voldtekt under utdrikningslag

- Nå har jeg i hvert fall gjort noe dumt, skal mannen ha sagt til den fornærmede etter voldtekten.

Tradisjon tro ble det arrangert utdrikningslag for en 38 år gammel brudgom i Sverige, for å markere et farvel med ungkarslivet. Men i stedet for å bli et kjærkomment minne i det nye livet som gift, endte det med rettslige konsekvenser.

Ifølge Aftonbladet hadde vennene hans leid en hotellsuite i Stockholm sentrum for anledningen, og kvelden ble feiret med en fuktig kveld på byen i Sveriges hovedstad i juli.

Så fuktig skal kvelden ha blitt at 38-åringen ble kastet ut av en bar, før festen fortsatte på hotellsuiten med to kvinner mannen skal ha invitert med seg.

Dømt til to års fengsel

I retten har en av kvinnene forklart at brudgommen skal ha forsøkt å ta av henne buksa den påfølgende morgenen. Hun skal ha nektet å ha sex med ham, og sovnet igjen. Så skal hun ha våknet med mannen over seg, og med buksa og trusa dratt ned.

- Nå har jeg i hvert fall gjort noe dumt, skal mannen ha sagt til henne etter voldtekten.

Ifølge Expressen ble hendelsen anmeldt umiddelbart, og mannen er i tingretten dømt til to års fengsel, og til å betale 121 064 svenske kroner i erstatning.

Den domfelte har ennå ikke bestemt seg for om han vil anke dommen. Men mannens advokat, Johan Ödlund, forteller at hans klient oppfattet samleiet som frivillig.