Brudgom Solbakken i ny dirigentrolle

Ståle Solbakken forlater egen bryllupsmiddag for å innta en noe spesiell dirigentrolle lørdag kveld. Han er hentet inn som gjestedirigent for et kobbel av musikere med Ole Edvard Antonsen i spissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anledningen er det avsluttende høydepunktet på årets janitsjarfestival i Hamar.

Solbakken gifter seg i den nye Hamar-domen lørdag, og konserten «Last night of the festival» skal foregå i Hamar OL-amfi like i nærheten. Konserten er lagt opp etter mønster av de berømte promenadekonsertene i Royal Albert Hall i London, og brudgom Solbakken får trolig oppleve minst like høy stemning som på Ullevål og i Aalborg når han i kjole og hvitt debuterer som taktstokk-svinger foran tusenvis av musikkelskere.

Hemmelig

Valget av gjestedirigent skulle i utgangspunktet være hemmelig for publikum, men etter det NTB kjenner til har Solbakken takket ja til dirigentoppdraget, selv om det kolliderer med bryllupsmiddagen.

Trompetistbrødrene Ole Edvard og Jens Petter Antonsen er blant solistene som skal forsøke å holde takten når landslagsstrategen inntar dirigentplattingen foran Odd R. Antonsen Symphonic Band.

(NTB)