- Bruene mellom Hellas og Europa er brent

Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel.

VIL RINGE: Den greske finansministeren Yanis Varoufakis snakket med pressen i Aten etter at det var klart at et stort flertall har stemt nei til avtaleforslaget med landets kreditorer i EU og IMF. Han sier han nå skal ringe og snakke med alle kreditorer. Foto: Arsis Messinis / AFP
VIL RINGE: Den greske finansministeren Yanis Varoufakis snakket med pressen i Aten etter at det var klart at et stort flertall har stemt nei til avtaleforslaget med landets kreditorer i EU og IMF. Han sier han nå skal ringe og snakke med alle kreditorer. Foto: Arsis Messinis / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer nå kraftige reaksjoner på grekernes nei til den avtalen med EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og den europeiske sentralbanken.

Mange grekere har stemt «nei» for å gi sine egne forhandlere bedre kort på hånde overfor kreditorene, men den tyske visestatsministeren Sigmar Gabriel synes det er vanskelig å se for seg nye forhandlinger med Hellas etter et «nei» i folkeavstemningen, melder NTB.

Gabriel mener den greske statsministeren Alexis Tsipras har «brent de siste bruene som Europa og Hellas kunne bruke for å nå et kompromiss», og at den greske statsministeren nå drar Hellas ned i bitter resignasjon og håpløshet.

Tyskland er Hellas' største kreditor gjennom lånene i EU og IMF og spiller en avgjørende rolle i forhandlingene om ytterligere lånehjelp til grekerne.

Det greske låneprogrammet har utløpt, men regjeringen i Aten ønsker forhandlinger om et nytt program.

Modig Nei-siden har vunnet en «modig» seier, sier Hellas' finansminister Yanis Varoufakis.

- Fra og med i morgen, med dette modige nei-flertallet, skal Hellas be sine partnere om en enighet, sier han til journalister søndag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer