Bruk hjertet

Filippinske Mary Grace Elecao kom til Norge i 1997 for å gå på folkehøgskole. 22-åringen har psykiske skader etter overgrep - nå blir hun hjemsendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Filippinske Mary Grace Elecao kom til Norge i 1997 for å gå på folkehøgskole og har hele tida bodd hos fosterforeldre som har tatt det økonomiske ansvaret for henne. 22-åringen har psykiske skader etter overgrep hun skal ha vært utsatt for i hjemlandet. Hennes støttespillere har forgjeves prøvd å skaffe henne forlenget opphold slik at hun kan få nødvendig behandling. Men det ville stride mot regelverket. Derfor blir hun nå hjemsendt.
  • Saken har vakt et sterkt engasjement på Sørlandet. Folk er opprørt over Justisdepartementets avgjørelse. Justisminister Odd Einar Dørum forsvarer utkastelsen med at Grace har fått en rettferdig og raus behandling med halvannet års opphold ut over det ene året hun opprinnelig fikk. Hva om denne regjeringen, som så ofte bøyer av for Stortingets flertall, også kunne tøye litt i sitt eget regelverk, når det strider mot folks rettferdighetsfølelse.